Както всяка година, 9-и септември скара депутати и партии в

...
Както всяка година, 9-и септември скара депутати и партии в
Коментари Харесай

9-и септември влезе в НС преди пенсиите: Преврат, ушите на Живков и децата на номенклатурата |

Както всяка година, 9-и септември скара депутати и партии в Народното събрание при започване на пленарното съвещание, на което депупатите се пробват да решат дефинитивно проблемите с пенсиите. 

Всичко стартира с декларация на " Демократична България ", прочетена от Атанас Атанасов.

За да има помиряване, би трябвало да има смирение , беше посланието на декларацията му.

" Да напомня на народните представители и цялата българска общност, че през днешния ден е 9-и септември. На тази дата през 1944 година е осъществен типичен държавен прелом с присъединяване на непозната армия. Българската страна е окупирана от Червената войска и под въздействието проведено и логистично обезпечено от тази непозната войска в България е осъществен прелом, който след това дава опция да бъде открит комунистически режим, който 45 години разделя българската нация. Искам без да звучи патетично, само че би трябвало да бъдат припомнени избрани условия, тъй като е значимо да има памет за това, което се е случило ", съобщи Атанасов.

По традиция Българска социалистическа партия не закъсня с отговора си. " От всеки различен съм очаквал декларация за 9-и септември, само че не и от " Демократична България ". Половината от тук са деца на остарялата номенклатура ", стартира своята декларация на висок звук Александър Симов.

" Тази естрада помни всевъзможни оратори, които са изкарвали политическите си комплекси по най-неочаквани и поетични способи. Изненада няма. 9-и септември не би трябвало и не може да бъде употребена като политическа дъвка на някои сили, които тъй като не могат да предложат проект за България през днешния ден, непрекъснато да се пробват с мръсните си пръсти да бъркат в историята ", сподели Симов.

През това време " Демократична България " напуснаха залата. " Напускайте залата, потвърждавате единствено какъв брой съм прав ", акцентира Симов. " Ето това непрекъснато разделяне в България ражда нашата неспособност да родим взаимен план за бъдещето ”, заключи Симов.

9-и септември е черна дата

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ описа, че до момента в който е бил възпитаник (в класическата гимназия - бел. авт.) е ходил на посетители на децата на номенклатурата и някои са имали защита на входа и прислужници. Девети септември е черна дата, сподели Йорданов, до момента в който депутатите от Българска социалистическа партия му викаха от залата.

9-и септември е началото на омразата в тази нация

" Девети септември е началото на омразата в тази нация. Днешният ден, наподобява, в действителност продължава да разделя България, не сме си дали прошка един на различен, всички се пробват да натъкмят историята съгласно личното си предпочитание ”, сподели от името на групата на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Арман Бабикян.

" Не ръкопляскайте, не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите. Хората би трябвало да могат да си простят ", обърна се Арман Бабикян към социалистите, за които сподели, че не са отговорни за ръководителите си, само че би трябвало да са щастливи, че режимът е приключил. После добави: " Книгата е кървава, да я затворим, да си извиним, само че в случай че желаете да живеем там, прав ви път. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР