Както вече ви информирахме, Mercedes-Benz пранира да се откаже от

...
Както вече ви информирахме, Mercedes-Benz пранира да се откаже от
Коментари Харесай

Mercedes няма скоро да спре да продава автомобили с ДВГ у нас

Както към този момент ви информирахме, Mercedes-Benz пранира да се откаже от създаването на моторите с вътрешно горене до края на това десетилетие - това е новата тактика за развиване на концерна, която ще бъде оповестена публично по-късно през седмицата.

Новата тактика за развиване на Mercedes-Benz допуска интензивен преход към коли с електрически силови трактове, вследствие на което марката желае последователно да изостави множеството модели с мотори с вътрешно горене до 2030 година.

Това, което е любопитно за нашия пазар обаче е, че осъществяването на програмата ще зависи от съответните пазари и съответното развиване на инфраструктурата за зареждане. При липса на нужното равнище на електростанции в страната, Mercedes-Benz няма да спре да продава коли с бензинови и дизелови мотори.

Независимо от това, до края на това десетилетие на всеки модел на немската марка ще се появи и електрическа версия. Ще напомним, че тази година Mercedes-Benz към този момент показа някои от серийните си електрически модели и у нас, само че поради бавното създаване на инфраструктура за зареждане в нашата страна, феновете на Mercedes-и с ДВГ могат да са спокойни. Такива още дълго ще се продават в България.

Според Automotive News Europe, на 22 юли изпълнителният шеф на Daimler Ола Калениус ще изнесе детайлности за новата тактика за развиване, като ще разгласи създаването на няколко нови платформи за електрически модели и лична операционна система. Вероятно топ мениджърът ще приказва и за вероятните периоди за отдръпване от моделната линия на коли с обичайни мотори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР