Както вече е широко известно, коронавирусът засяга дихателните пътища и

...
Както вече е широко известно, коронавирусът засяга дихателните пътища и
Коментари Харесай

Пълен списък на всички симптоми на COVID-19

Както към този момент е необятно известно, коронавирусът визира дихателните пътища и неговите признаци могат да наподобяват класическите грип или простуда. Но в това време признаците за съществуване на COVID-19 могат да бъдат доста неспецифични и да усложнят диагнозата му - от време на време инфекцията е съвсем безсимптомна и не се вижда от заболелите.

Това е най-пълния лист на признаците на ковид, като се вземат поради неговите типичен и неспецифични прояви, предава zdrave.to.

Кашлица
Един от главните признаци на инфекцията с COVID-19 е сухата кашлица. Може да се прояви като продължителни офанзиви, трае доста дълго време, като в същото време не се отделят храчки.

Възпалено гърло
Кашлицата с ковид постоянно е съпроводена от болки в гърлото.

Диспнея
Коронавирусът визира по-дълбоки области на белите дробове, тъй че задухът е един от характерните му признаци.

Треска
Появата на треската е знак, че имунната система работи и се пробва да пребори ковид. Около 38 % от инфектираните се сблъскват с този признак.

Загуба на подушване
Коронавирусът може да бъде изострен, неочакван и да доближи точката на цялостна неспособност да се разграничат миризмите.

Пневмония
При ковид не се случва толкоз постоянно, колкото наподобява - единствено към 3% от инфектираните развиват пневмония. Но тя е изключително рискова за възрастните хора, пациентите с отслабена имунна система или белодробни болести. В най-лошия случай това може да бъде съдбовно за тях.

Главоболие
Този неспецифичен признак може да бъде породен от доста фактори и постоянно не е обвързван с ковид. Но в случай че страдате от мощно главоболие и чувство за напън в главата по някаква незнайна причина (особено за дълго време), би трябвало да се тествате за ковид.

Болки в тялото
Болка в крайниците, присъща за грипоподобни инфекции, може да се появи и при COVID-19.

Храносмилателни разстройства
Инфекцията може да аргументи неспецифични стомашно-чревни разстройства, които наподобяват на ротавирусна зараза - гадене, повръщане, коремна болежка, диария. Наложително е да се свържете с Вашия доктор, в случай че слабостта се появи вследствие на тежка диария и признаците не се усъвършенстват макар домашните медикаменти.

Болки в гърба
Този неспецифичен признак се оповестява от някои от пациентите, претърпели ковид.

Загуба на вкус и тегло
Към тези признаци попада и загубата на усет.

Умора
Много хора, които са се заразили с ковид, оповестяват за доста мощна непрекъсната отмалялост и физическо безсилие. Тези признаци могат да продължат месеци след инфекцията. Може би синдромът на хроничната отмалялост ще бъде публично приет като дълготрайно следствие от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР