Както сме му гласували доверие, така може и да го

...
Както сме му гласували доверие, така може и да го
Коментари Харесай

Опонентите на Гешев: Лабилният главен прокурор не е равно на смелия

„ Както сме му дали своят вот доверие, по този начин може и да го свалим. Не сме му давали избор на доверие да употребява прокуратурата за персонални цели “. Това разгласи на съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет Георги Кузманов, един от четиримата вносители на предлагането за освобождението на Иван Гешев като основен прокурор при започване на същинските прения, които започнаха в 15 в отсъствието на Гешев, който напусна съвещанието и отпътува за Страсбург, където във вторник и сряда ще взе участие в съвещание на комисия в Екологичен потенциал. На нея ще приказва за „ Барселонагейт “ и следствието, обвързвано със „ златните кюлчета “ и фотосите на някогашния министър председател Бойко Борисов. 

" Ако е имал сериозен стрес, човек търси профилирана помощ, а не прави обществени изявления ", счита Кузманов. И добави, че на процедура с израза той признал, че " н е е направил нищо, с цел да го почисти ", вместо това " предложил говорене като на селска седянка ".

" Нито битката с престъпността, нито „ политическият отпадък “ са нереални понятия. Ние му се доверихме и му възложихме доста очаквания, вярвахме в професионализма му ", сподели Кузманов.

" Това се оказа нрав - вместо отбрана на полезностите, стартира замеряне със записи. Лабилният основен прокурор не е равно на смелия. Той не може да извършва повече функционалностите на основен прокурор ", разгласи Кузманов. 

Гергана Мутафова сподели, че би трябвало да се даде сметка какво се случи. Започнали се да се правят дейности по досъдебни производства отпреди 5 години.

Според Калина Чапкънова с изречените думи са били нарушени правилата за приемливост и учтивост, регламентирани в етичния кодекс на магистратите. С тези изречения се демонстрирало пренебрежение към политическата класа. 

Истината е една и тя е видна за всички, добави Йордан Стоев, който също е вносител. Според него думите за „ политическия отпадък “ е директна опасност към законодателната власт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР