Както се очакваше смъртта на Кралица Елизабет Втора не е

...
Както се очакваше смъртта на Кралица Елизабет Втора не е
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора е починала по-рано от обявеното пред света


Както се очакваше гибелта на Кралица Елизабет Втора не е оповестена на мига, а няколко часа по-късно.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 45
Кралица Елизабет II не е умряла, когато е оповестено на обществеността. Новият английски министър-председател Лиз Тръс е била осведомена за гибелта на кралицата в 16:30 ч., заяви формалният представител на премиера, съобщи Евроком.

На новия министър председател Лиз Тръс е казано, че кралицата е умряла два часа преди светът да разбере. Г-жа Тръс е била осведомена за гибелта на кралицата в 16:30 часа, сподели формалният представител на министър-председателя, откакто новината за гибелта на кралица Елизабет беше споделена с нея от секретаря на кабинета Саймън Кейс.

След 17 часа няколко коли, в това число Range Rover, ръководен от принц Уилям, с принц Андрю на пътническата седалка и принц Едуард и София откъм гърба, дойдоха в Балморал. Всичко това се случи след съвещание в Народното събрание, на което депутатите изглеждаха доста разтърсени.

По време на оповестяването на закона за енергетиката от премиера Тръс, Надим Захави влезе в залата и се приближи до министър-председателя и й даде известие, след което се отдръпна. Председателят на Народното събрание сподели: „ Знам, че приказвам от името на цялата Камара, когато споделям, че изпращаме нашите най-хубави пожелания на Нейно Величество Кралицата и че тя и кралското семейство са в нашите мисли и молебствия в този миг. “

След това новината беше обявена на нацията в 18:31 ч.

В изказване от Бъкингамския замък се споделя: „ Кралицата умря спокойно в Балморал този следобяд. Кралят и кралицата ще останат в Балморал довечера и ще се върнат в Лондон на следващия ден. "

Г-жа Тръс сподели, че това е „ отминаването на епохата на Елизабет “ и приключи обръщението си с „ Бог да пази краля “. Тя се обърна към Чарлз, новия крал, както сподели крал Чарлз III: „ Днес короната минава, както е ставало в продължение на повече от хиляда години, към нашия нов монарх, нашия нов държавен глава, Негово Величество крал Чарлз III. Clarence House удостовери, че довечера Чарлз ще бъде обявен като крал Чарлз III, а дворецът Кенсингтън удостовери, че Кейт и Уилям ще бъдат известни като херцога и херцогинята на Корнуол и Кеймбридж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР