Както се очакваше МВР се оправдва за ареста на Борисов,

...
Както се очакваше МВР се оправдва за ареста на Борисов,
Коментари Харесай

МВР арестувало Борисов, Арнаудова и Горанов по „предположение“


Както се очакваше Министерство на вътрешните работи се оправдва за ареста на Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов с прокуратурата. Във „ фундаментално “ известие, със фотоси и видео, което би трябвало да покаже задържаният Борисов, Министерство на вътрешните работи твърди, че:При в началото постъпилата информация е имало съмнение, че част от дейностите биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.

Ето още бисери от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи:

Операцията на Министерство на вътрешните работи е извършена с цялостно почитание към закона и лицата, по отношение на които бяха подхванати процесуално-следствени дейности. В хода на полицейската акция са осъществени претърсвания и изземвания на три адреса. За период до 24 часа в полицията са арестувани три лица, които преди този момент са минали през медицински обзор в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

След осъществяване на процесуално-следствените дейности и осъществен разбор на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и очевидци. В 10 часа тази заран прокуратурата е известена с факс за формираното по случая в Министерство на вътрешните работи досъдебно произвеждане. Два часа по-късно е избран наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с проверяващия служител на реда, който да му рапортува материалите от досъдебното произвеждане. Дадени са инструкции те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с проверяващите служители на реда. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекъснато, в случай че прокуратурата не постанови прокурорско задържане за период до 72 часа. При следващи инструкции на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по следствието не престават под наблюдението на прокуратурата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР