Както се очакваше банките започнаха да вдигат таксите.Точно преди Нова

...
Както се очакваше банките започнаха да вдигат таксите.Точно преди Нова
Коментари Харесай

Голям удар за теглещите пари от банкомата

Както се очакваше банките започнаха да подвигат таксите.

Точно преди Нова година три кредитни институции вкараха промени в цените си, които не подминават и платежната сметка за съществени интервенции.

Една от най-големите банки увеличи таксата за внасяне на пари в брой, като минималната скача от 85 ст. на 2,45 лв..

В друга по-малка кредитна институция също нараства внасянето и тегленето на пари от такава сметка. Трета пък подвигна таксата за самото разкриване на подобен артикул, съобщи Телеграф и Пловдив 24.

Регламентира се и броят на безплатните услуги, които той може да употребява, защото практиката на банките в този момент е друга. Съгласно текстовете да вземем за пример потребителят ще има право всеки месец на до три безвъзмездни тегления на пари в брой от банкомат или ПОС терминал на обслужващата банка.

Измененията в закона бяха препоръчани, откакто стана ясно, че написаните " на коляно “ текстове за въвеждане на безплатната сметка при гласуването на бюджет 2023 дават много неразбираема и непълна рамка за действието на този артикул.

Безплатната сметка за приемане само на пенсии, заплати, помощи и стипендии е вариация на въведената още през 2016 година по линия на евродиректива платежна сметка за съществени интервенции, чиято цел бе уязвими групи да получат достъп до банкови услуги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР