Както със сигурност повечето от нас знаят, върлуващият коронавирус поразява

...
Както със сигурност повечето от нас знаят, върлуващият коронавирус поразява
Коментари Харесай

Илон Мъск, Tesla и обещанието на милиардера да произведе вентилатори за борбата с коронавируса

Както сигурно множеството от нас знаят, върлуващият ковид поразява в огромна степен дихателните пътища и се характеризира със симптоматиката на атипична пневмония.

При тези условия медиците разчитат на специфични вентилаторни системи за обдишване на пациенти в по-тежко положение, като неналичието на такива може да докара до загуба на животи.

Британското държавно управление да вземем за пример към този момент насочи зов към Boeing и Rolls Royce, молейки фирмите да преработят поточната си линия и да стартират да основават вентилатори.

В последните дни в този разговор се намеси и Илон Мъск от позицията си на Съд на Европейските общности на най-голямата компания за произвеждане на електрически коли в света.

В сряда Мъск разгласи в Twitter, че Tesla ще стартира да създава вентилатори, в случай че се стигне до дефицит.

Още на идващия ден стана ясно, че Мъск и хората му към този момент основават вентилатори, само че още веднъж съобщи, че съгласно него дефицит няма да има.

Действията на Мъск са малко или доста артикул на обвиняванията, които някои консуматори насочиха към него в Twitter поради апатичното му отношение към вируса.

От Business Insider оповестяват, че Ford и General Motors също работят по нагаждането на системите си за произвеждане на вентилатори. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР