Както разбрахме в последните дни, през 2016 година стартира кампания,

...
Както разбрахме в последните дни, през 2016 година стартира кампания,
Коментари Харесай

Да го направим сега - ами утре?

Както разбрахме в последните дни, през 2016 година започва акция, която има за цел да насърчи българите във фертилна възраст да основават деца. Събират се няколко телевизионни продуцента, известни българи от разнообразни сфери, най-вече от шоубизнеса, и основават Движение за национална идея, чиято абревиатура прави доста приятна отпратка към ДНК и генофонда, който днешните българи в репродуктивна възраст са призовани да запазят, тъй като нацията се топи, както излиза наяве и от видеото на представянето.

Кампанията е ориентирана тъкмо към хората, за които основаването на потомство е осъзната отговорност, както прецизират основателите й. По това време главното лице на придвижването към момента не е родител, само че се допуска, че има предпочитание да стане един ден. Кой знае за какво при толкоз водещи в една акция, тя остава невидима в продължение на години. Докато не се появяват нелепите билбордове, които вместо да насърчат, вбесяват българките. Трябва да признаем, че им пристигна допълнително, поради че единствено преди месец им обясняваха за какво не би трябвало да имат право да вършат аборт.

Да оставим настрани заигравката със сутиена с чашка С, въпреки да се допуска, че най-малко дамите в ДНК са наясно какво се случва с чашките след едно-две деца и дълготрайно кърмене. Да отминем и споменаването на бабите, които ще зарадваме повече, в случай че им подарим внуче вместо тиган, което оставя чувството, че двете неща са съизмерими. Можем да пренебрегнем и обстоятелството, че многодетните родители, лица на акцията, са малцинство, въпреки хората, включени в нея да са с очевидно добър стандарт на живот - допуска се в положение да отгледат и обезпечат по няколко деца.

Ако задачата е да се провокира интензивност тъкмо измежду младите двойки, които биха били виновни родители, посланията са посредствени и не тъй като ни липсва възприятие за комизъм и не можем да ги разберем. Отговорни родители са тези, които преди да стартират да се развъждат, преценят какви са възможностите да отгледат читаво потомство в тази страна. Дали има смисъл да увековечат ДНК-то си, с цел да пребъде в страната, в която ще протече животът им. Това са хора, които не можеш да мотивираш с ДНК пакет за една година, тъй като в случай че са взели решение да се възпроизвеждат, те най-вероятно са в положение да обезпечат памперси, храна и облекла за детето си най-малко през първата година. Макар че в концепцията няма нищо неприятно, само че не подтиква хората с вярната мотивация.

Това, което установяват уредниците на " Направи го в този момент ", ин витро клиниките са го открили от дълго време - отсроченото решение за раждане на дете, основава проблем с репродуктивните благоприятни условия по-късно. Според статистиката двойките, които се борят със стерилитета у нас, са към 145 хиляди и мъжкият, и женският фактор за неналичието на бременност са 50 на 50. В доста от случаите повода даже не е в по-напредналата възраст, а в нездравословния метод на живот, който водим, и напрежението, който ни следва неразделно от момента, в който сме станали своя лична отговорност.

" Направи го в този момент " обаче не се цели в тази група възможни родители. Тя се е фокусирала в двойките, които нямат репродуктивни проблеми, само че нямат и предпочитание да се развъждат тъкмо в този момент. И няма да имат, тъй като с апели " направи го " не става. Макар че в последните дни доста хора споделиха и написаха по какъв начин може да стане. Правили са го и преди и да признаем, въпреки и тромаво, страната реагира. Могат да провеждат акция, в която и да е европейска страна и резултатът ще бъде същият. Просто хората, които биха били виновни родители където и да е, мислят, преди да се развъждат. И постоянно вземат решение, че това е рисковано занятие, поради несигурността в бъдещето.

Защото непроменяемо си задаваш въпроса какво ще се случи с децата, които създаваш в този момент, на следващия ден. Каква е обстановката " в този момент ", когато сме призвани да вземем това решение? Ежедневно ни залива информация за естествени бедствия и принуждение. Дъждовете провокират наводнения. Гръмотевиците убиват хора. Урагани опустошават цели градове. Дори лятото към този момент не носи същата наслада, тъй като температурите играят с по 10-15 градуса от през днешния ден за на следващия ден. Жълтият код стана съвсем всекидневие. Замърсената околна среда е реалност макар екодвиженията, които проповядват отговорно отношение към нея, до момента в който усвояват солидни средства от фондове.

В същото време, децата, които към този момент сме " произвели " живеят измежду принуждение - дали от родителите, за които юмруците са образователен мотив, или от връстниците, които порастват в нападателна среда и освобождават напрежението, акумулирайки нова. Висим в обществените мрежи и се възмущаваме от всичко, което ни заобикаля - и най-често упрекваме страната или най-северния Запад, който се облизва за децата ни, тъй като си няма свои. Не обичаме да ни поучават по какъв начин да си отглеждаме и възпитаваме децата, само че се възмущаваме, когато някой си хвърли наследника от моста, и се чудим къде е страната, която другояче не сме съгласни да ни се бърка.

Мотивът даже към този момент не е финансов. Определяща е паниката, че " в този момент " не му е времето за деца, а " утрето " наподобява още по-обезкуражаващо. И колкото по-осъзнато гледаш на родителството, толкоз по-малки са възможностите да станеш родител. Просто тази наклонност към този момент се настани и у нас. Ниската раждаемост от дълго време е проблем във високоразвитите страни. Тях не можем да ги оправдаем с неналичието на добър стандарт на живот. Само че те са основали всички нужни условия, с цел да примамят нашите млади, фертилни българи, да основат поколението си у тях. Имат съответна обществена политика и по-важното - следват я. Младите хора, които от " Направи го в този момент " желаят да задържат тук, с цел да запазят генофонда, ще не престават да се възпроизвеждат на открито. После ще описват в интернет по какъв начин новата им татковина се грижи за децата и все пак надали ще родят повече от две. Защото и там многодетните фамилии не са на мода. Време е да спрем с нелепите пропаганди и нервностите към ниската раждаемост, с цел да не откажем и дребното рационални запалянковци, за които възпроизводството е отговорно занятие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР