Както при iPhone, така и при Android съществуват няколко често

...
Както при iPhone, така и при Android съществуват няколко често
Коментари Харесай

Какво да предприемете, ако смартфонът ви е бил хакнат дистанционно

Както при iPhone, по този начин и при Android съществуват няколко постоянно срещани признака, които може да демонстрират, че системата е манипулирана.

Как да разберете, че телефонът Ви е хакнат?
Ето няколко признака, показващи съществуване на спомагателна интензивност в системата:

-Рязко увеличение на потреблението на данни без забележима причина.
-Бързо изтощение на батерията.
-Бавно пускане на стратегиите.
-Произволно рестартиране на устройството.
-Изскачащи прозорци със съмнително наличие.
-Поява на нови икони на приложения, без вашето единодушие.
-Странни телефонни позвънявания в историята на позвъняванията.
-Необичайна активност в сметките, свързани с телефона.

Въпреки това, не би трябвало незабавно да се паникьосвате, тъй като не всички тези признаци значат безусловно хакване. Например, бавното зареждане на приложението може да се дължи на неприятна продуктивност на устройството или на остаряла версия на приложението, което би трябвало да се актуализира.

Но в случай че забележите неоторизирани транзакции във вашите финансови сметки, отворени от вашия телефон, това на процедура допуска, че някой има достъп до устройството.

Друг метод да ревизирате дали устройството ви е хакнато е да стартирате антивирусно сканиране. Това ще помогне за разкриване и унищожаване на подозрителните процеси.

Разбира се, хакерите непрестанно усъвършенстват методите си. Има троянски коне, които могат да бъдат открити от антивирусната стратегия и бързо да спрат активността си или да изчезнат. Такива комплицирани механизми обаче рядко се срещат в всекидневието. Те се употребяват от напредналите хакери за характерни цели, написа Kaldata.bg.

Какво да извършите, в случай че телефонът ви бъде хакнат и откриете това?

Ако имате причина да смятате, че вашият мобилен телефон е бил хакнат, най-препоръчителната посока на деяние е да възстановите фабричните настройки.

Възстановяването на фабричните настройки ще изтрие изцяло паметта на вашето устройство, ще отстрани всички потребителски файлове, приложения и персонализация, което ще направи възобновяване на данните невероятно.

Ако обаче подобен коренен метод не е по усета ви, има и други способи:

-Преди да нулирате всичко, пробвайте да деинсталирате приложенията, които не сте конфигурирали ръчно. Това може да попречи на хакерите да получат достъп до телефона, само че шансът е дребен. Зловредният програмен продукт евентуално към този момент е приключил работата си и премахването му няма да промени обстановката.
-Инсталирайте антивирусна стратегия. Това ще помогне за разкриване на рисковите приложения и процеси и ще отбрани вашето устройство от бъдещи закани.
-Не забравяйте да уведомите вашите контакти, че телефонът ви е джейлбрейкнат. Помолете ги да не отварят изпратените от вашия акаунт известия, да не дават отговор на настояванията за пари, гласоподаване върху линкове и така нататък
-Всички пароли за сметките ви би трябвало да бъдат изменени, в това число и тези за самото устройство, обществените мрежи, Apple ID или акаунта в Гугъл, имейл и финансовите услуги.

Най-основното нещо е да не изпадате в суматоха и да започнете да вършиме недомислени дейности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР