Както преди около 20 години, начело на институцията имаме неуравновесен

...
Както преди около 20 години, начело на институцията имаме неуравновесен
Коментари Харесай

ВИДЕО Сарафов: Гешев е гол цар, живеещ във вилата на регентите в Боровец без пари! Има 2 коли за 1 млн. лв. и слуги! Страх ме е и искам охрана

Както преди към 20 години, отпред на институцията имаме невменяем човек, който е присвоил прокуратурата като своя частна благосъстоятелност. "

Това сподели на извънредно изострен брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той на два пъти съпостави Иван Гешев - явно с никола Филчев.

Сарафов иронично отговори след брифинга на основния прокурор - че няма да прави спектакъл като него, както и че прокуратурата занимава обществото с вадене на " кирливите си мръсни гащи ".

И незабавно по-късно атакува Гешев - че очевидно е " огромен патриот и родолюбец ".

Затова Сарафов изреди: Гешев живее без пари в държавна резиденция на Боровец - именитата Къща на регентите.

" Може би там ще намерите и прословутия мултитемпературан охладитал! ", закова заместникът.

(Какно е известно, след разчул се скандал след последното държавно управление на Бойко Борисов, на Гешев му се наложи да се изнесе от резиденция " Бояна " където пък живееше, до 2021 година, б.р. на Клуб Z)

Сарафов продължи, че къщата се води служебна почивна база на Прокуратура на Република България, само че " за жалост до нея няма достъп никой от магистратите тъй като господин Гешев просто я приватизира за лично прилагане ".

Той добави, че чиновниците са употребени като " персонални прислужници ". И предложи - Прокуратура на Република България да я върне на страната, щом по този начин и по този начин не се употребява от всички.

Двата автомобила, с които се движи основният прокурор костват по над 1 млн. лева броя (което е общоизвестно от времето на Бюрото по отбрана, б.р.).

Той сподели още, че кабинета си основният прокурор е " трансформирал в хан за ромски барони, с които знаете, че върви да яде саралия - срамно е това! "

И още - че е неприемливо институцията прокуратура " да се употребява за персонален политически пиар ".

Извън пикантериите - към по-сериозните тематики обаче шефът на Национална следствена служба изреди, че от думите на самия Гешев през днешния ден излиза, че той управлява делото " Барселонагейт ". Него в съоченик го води и му звънял да приказват за делото (всъщност Гешев фактически сподели, че е имало напън и че звънял да се интересува от ориста на делото, свързвано с Бойко Борисов, б.р.).

" Той самичък призна, че държи делото " Барселонагейт " на трупчета – както ви е се изразявате – с цел да може да извива ръцете на политиците.

И че делото е предоставено на негов съученик, който му се регистрира.

Да, това е срамна загадка която трява да се каже – тъй като ние в действителност би трябвало да почистим прокуратрата, да почистим къщурка.

Не може делата да се държат латентно – с цел да се извиват ръцете на политиците.

Не може да се държи 3-4 години, с цел да се употребява за политически шантаж. Това е неприемливо и не може основният прокурор да употребява институцията по този неприличен метод ", сподели още той.

.По думите на Сарафов - Гешев самичък е признал, че делото „ Барселонгейт “ зависи персонално и персонално от него.

Сарафов прикани всички прокурори и следователи да създадат общи събрания - освен това те да са открит за мудиите.

И да признаят:

" Такъв човек ли желаете отпред на институцията Прокуратура! "

Той се надявал да покажат, че в прокуратурата „ не са сковани от вътрешната страна “ и че „ имат лични съпротивителни сили “.

Освен това Сарафов прикани Висш съдебен съвет незабавно да в профил основния прокурор, с цел да може да бъде разследван.

А след това разгласи, че се страхва за живота си и помоли за защита от Групово дело " Охрана ".

" Защото познавам господин Гешев и точно по тази причина се опасявам за своя живот! ", изострен бе Сарафов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР