Както повечето страни, Швеция също се опитва да актуализира законите

...
Както повечето страни, Швеция също се опитва да актуализира законите
Коментари Харесай

Промени в Закона за хазарта в Швеция премахват ограничителните маркетингови разпоредби

Както множеството страни, Швеция също се пробва да актуализира законите си за хазарта, целейки да отбрани в по-голяма степен потребителите.

Миналия януари страната реши да не вкарва по-строги ограничавания за онлайн
хазарта. Сега, откакто окончателните промени в Закона за хазарта са напът, се оказва, че това няма да попречи на операторите да популяризират активността си.

Законопроектът, който държавното управление разгласява преди два дни, съдържа редица промени, в това число и възбрана за промотиране и рекламиране на
хазартна активност от нелицензирани марки. За наслада на промишлеността, законопроектът не не разрешава телевизионните реклами на законен хазарт и игрални артикули.

Сред останалите промени е задължението за по-голяма отговорност при рекламирането на
хазартни игри.

Социалният министър на Швеция Ардалан Шекараби, изготвил законопроекта, изясни, че напъните на държавното управление ще бъдат ориентирани против нападателните
хазартни реклами, лансиращи " най-рисковите игри ".

Шведската комерсиална асоциация за онлайн
залози (ШТАОЗ) поддържа предвижданите промени. Оттам дефинираха като " рационална стъпка ", че законопроектът не планува възбрана за рекламиране на хазартна активност по малкия екран.

Това е изцяло в сходство с това, което държавното управление разгласи, че ще включва, и ние сме внимателно обнадеждени за този законопроект. Най-впечатляващото в действителност е това, което не е включено в предлагането, а точно да се забрани рекламирането на
хазарт по малкия екран, радиото и стрийминг медиите сред 6 ч. сутринта и 9 ч. вечерта, разяснява ръководителят на ШТАОЗ Густав Хофщед.

От ШТАОЗ въпреки всичко имат запаси по отношение на раздела за " нараснала отговорност ".

В тази връзка Хофщед съобщи, че възприема внимателно оптимистичен метод към измененията.

,,Изглежда, че това е парафраза на класификацията на риска и самата неизясненост какво в действителност значи основава правна несигурност'', изясни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР