Както Петел писа депутатът от БСП Георги Свиленски пострада на

...
Както Петел писа депутатът от БСП Георги Свиленски пострада на
Коментари Харесай

Свиленски: Служител на областна управа се хвърли като лумпен

Както Петел писа депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски пострада на паметника на Съветската войска, където тече ремонт.

" Дойдохме с сътрудници народни представители при Паметника на Съветската войска, бяхме осведомени, че стартират някакви дейности. Зам.-областният шеф беше отвътре на оградата, ние бяхме от външната. Полицията ни оказа подпомагане да влезем до оградата. През входа зам.-областният шеф сподели, че нямаме право да влизаме и единствено той има достъп ".

Това описа пред публицисти депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, след като ръката му пострада и отиде в болница по-рано денем, съобщи БТВ.

" Говорейки си с него на полуотворена бариера, негов чиновник – засилвайки се от 3-4 метра, се хвърли върху оградата, която се стовари върху мен. Нарани ми ръката, не е сериозна контузията – лека телесна щета. Подал съм тъжби в полицията, извадил съм здравно и оттук насетне този човек, който за мен към този момент е незнаен, ще си понесе съответната отговорност ", изясни Свиленски.

По думите му по-тежък е казусът по какъв начин може един държавен чиновник да постъпва по този метод в центъра на София.

" Да се хвърля като гамен – ето подобен човек работи в Областната администрация. Доколкото разбирам е шеф на дирекция. Полицията отхвърлиха да ни дават името му, защото по закон нямат право ", разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.

" Бяхме 5-6 души народни представители, от разнообразни парламентарни групи. Раната ми беше доста покрай сухожилие ", добави Свиленски.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова разяснява случая в коридорите на Народното събрание и го назова " неуместен и неприемлив ".

" Обръщам се към ГЕРБ-СДС и към ПП-ДБ, тъй като сега регионалният шеф е техен, болшинството в София е тяхно - това са органите, които започнаха тези стъпки за унищожаване на част от историята на България: " Спрете! ", призова Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР