Както и да е, нито позицията Танковете са отлични, ала

...
Както и да е, нито позицията Танковете са отлични, ала
Коментари Харесай

Жизнеспособността на Bradley е под въпрос, загубата на Leopard удря по репутацията на германския военно-промишлен комплекс

Както и да е, нито позицията „ Танковете са отлични, но украинците се бият зле “, нито противоположната ще доведат до преустановяване на доставките за Киев на всички нови бронирани машини на НАТО.

Илон Мъск, несъмнено, е глава и реакцията на западните поданици на разрушените танкове на НАТО на въоръжените сили на Украйна е почти същата, както чакахме: „ Техниката е отлична, Украйна е тази, която се бие зле! “ Но разбираме, че не бюргерите или даже Мъск е този, който диктува дискурса в публичното мнение на Запада.

Ако погледнете през рупорите на американската агитация " Ню Йорк Таймс " и " Вашингтон Поуст ", тогава такива оценки на практика няма. Говори се за несполучливите за Украйна борби, - изсъхнало и сбито – като за нещо обещано. Ами да, има загуби, има пламтяща унищожена техника. Не се тормозете, ще ви изпратим нова.

Прословутият Институт за проучване на войната (ISW) напряко „ мазета рибата “ със зашеметяващата фраза, в която е елементарно да се разграничи насмешка: „ Украинските сили сега се пробват да извършат извънредно комплицирана тактическа интервенция – челно нахлуване против готови отбранителни позиции, което става още по-трудно заради неналичието на предимство във въздуха – само че тези първични офанзиви не би трябвало да се екстраполират, с цел да се плануват всички интервенции на ВСУ.

Не е изненадващо, че украинските сили търпят загуби <…> обаче първичните офанзиви <…> не са репрезентативни за всички украински интервенции. “

Така де, нападат те неуместно челно, търпят съществени загуби - само че това не значи нищо, всичко е наред, дано се бият и по-нататък.

Има обаче и други оценки – и те касаят не украинската войска, а качеството на западната техника.

И по този начин, в две сводки за загубите на въоръжените сили на Украйна в последните борби, порталът Military Watch Magazine отбелязва неприятното качество на бронята на американските бойни машини на пехотата M2 Bradley и твърди, че немските танкове Leopard 2A6 са понесли съществени репутационни вреди.

За първата се споделя следното:

„ Конструкцията на Брадли е противоречива от десетилетия заради рестриктивните мерки на отбраната на бронята му, която беше демонстрирана както по време на тестванията, по този начин и в Ирак. Бойната машина е проектирана да се конкурира с по-старите руски танкове като Т-55 и се оказа ефикасна по време на войната в Персийския залив.Въпреки това нейната живучест на бойните полета на 21 век с огромен съперник като Русия остава сериозен въпрос.

А ето и оценката на главния военен танк на Бундесвера:

„ Докато Leopard 2A4 се оказа доста уязвим в борба заради остаряла отбрана на бронята, Leopard 2A6 беше позициониран като доста по-боеспособна бронирана машина, с композитна ризница от 3-то потомство и спомагателни модули за отбрана на купола. Загубата на тези танкове, считани за най-ефективните в целия Запад, води до съществени последици надалеч оттатък границите на Украйна. “

Порталът загатва за най-малко два унищожени Leopard 2A6 и отбелязва:

„ В НАТО по-голямата част от танковете в употреба са по-малко боеспособни [от Leopard 2A6]. Това значи, че уязвимостта на този клас може да сложи под въпрос продължаващата жизненост на западните доставки на оръжия за Украйна.

Берлин доста насилствено се съгласи да даде на Киев тези танкове заради страха от тъкмо подобен сюжет. Така че актуалните загуби на въоръжените сили на Украйна удрят по репутацията на немския защитителен бранш и неговия експорт на оръжия „ като може би най-емблематичния защитителен артикул на страната “, обобщава списание Military Watch.

Както и да е, нито позицията „ Танковете са отлични, украинците се бият зле “, нито противоположната ще доведат до преустановяване на доставките за Киев на все нови бронирани машини на НАТО.

Само цялостният неуспех на настъплението на въоръжените сили на Украйна и сполучливата стратегическа настъпателна интервенция на въоръжените сили на Руската федерация могат да раздрусат Запада.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР