Както ФАКТИ писа вчера, Националната приходна агенция извършва проверка на

...
Както ФАКТИ писа вчера, Националната приходна агенция извършва проверка на
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Спокоен съм за проверката

Както ФАКТИ писа през вчерашния ден, Националната приходна организация прави инспекция на някогашния министър на финансите Владислав Горанов. Поводът е покупка от негова компания на два парцела за съвсем 753 000 лв..

Пред NOVA Владислав Горанов е декларирал, че не се тормози от течащата инспекция. По негова информация тя е почнала доста преди да бъдат закупени въпросните два парцела.

Преди 10 дни стана ясно, че Горанов е купил двата парцела с повърхност 145 и 146 квадрата в блок 11 на бул. „ Цариградско шосе”.Това е станало през неговата компания „ Трилема Кънсълтинг”. Сделката е била подписана на 27-и май. Именно нея ревизира Национална агенция за приходите.

Национална агенция за приходите е почнала инспекции и на други някогашни министри и депутати от ГЕРБ, измежду които е и някогашният стопански министър Лъчезар Борисов, оповестява " Свободна Европа ". Че приходната организация прави данъчни проверки на някогашни народни представители от до неотдавна управлявалата партия се оплака Бойко Борисов.

По-късно през днешния ден служебният министър на финансите Асен Василев удостовери пред публицисти и изясни, че инспекцията на Горанов била назначена след изявления в медиите за огромно противоречие сред приходите на някогашния финансов министър от държавното управление на Бойко Борисов и разноските, които той е направил за два парцела в столицата.

Помолен за коментар дали е нужна такава инспекция и на вицепремиера от службното държавно управление Бойко Рашков, за който излязоха изявления за огромен брой жилища и други недвижими парцели, финансовият министър Василев отговори:

" Засега не е известно да има противоречие сред приходите и имущественото му положение. Ако се откри такава противоречие, ще бъде направена инспекция и на Рашков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР