Както е известно след последния парламентарни избори областните кметове, които

...
Както е известно след последния парламентарни избори областните кметове, които
Коментари Харесай

Изборите в Бургас: Партията е партия, но трябва и свестен кандидат

Както е известно след последния парламентарни избори регионалните кметове, които изгубиха изборите и респективно първото място за партията на Бойко Борисов ГЕРБ бяха изгонени или свалени по разнообразни аргументи. Това се случи със Здравко Димитров в Пловдив и беше изработен опит да се случи с Димитър Николов в Бургас. 

Дори се заприказва, че Николов може да се кандидатира като номинация на предприемчив комитет или на друга партия. В записа от съвещание на управлението на „ Продължаваме промяната “, публикуван преди време от депутата Радостин Василев, даже се разисква по какъв начин Николов ще е претендент за кмет с поддръжката на президента Румен Радев. Тези клюки се подклаждаха и от формалните изказвания на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че дългогодишни кметове като Николов и столичния градоначалник Йорданка Фандъкова няма да бъдат номинирани още веднъж поради вътрешно предписание за ограничение на мандатите.

Но месец преди изборите на Борисов му пристигна акъла и разбра две неща: Първо, че не може да откри човек с качествата на Николов. И второ, че Николов може да се яви на избори без поддръжката на ГЕРБ и отново да ги завоюва. След като осъзна тези две неща, Борисов взе мъдрото “политическо “ решение въпреки всичко да издигне още веднъж кандидатурата на Димитър Николов за кмет на Бургас.

Вижда се, че от днешна позиция решението му е било вярно, и че Бургас е един от дребното градове, в които ГЕРБ печели безапелационно още на първи тур. Според организация „ Маркет Линкс “ Димитров взема 55,9% от гласовете.  Бургас стана един от образците, в който ясно се вижда, че партийната листа не постоянно дава отговор на качествата, триумфите и личността на претендента за кмет. В последна сметка партията е партия, само че без почтен претендент – кметското място е обречено.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР