Какъв е процесът за изваждане на цифров COVID сертификат на

...
Какъв е процесът за изваждане на цифров COVID сертификат на
Коментари Харесай

Ето как да си извадите цифров COVID сертификат

Какъв е процесът за изваждане на дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз? Този въпрос става все по-актуален в последните седмици и се нуждае от отговор. Макар информацията да може да се откри относително елементарно в интернет, към момента мнозина не знаят по какъв начин да получат документа, с който да потвърдят, че са имунизирани, преболедували или с негативен тест. Всъщност процедурата е лесна.

На уеб страницата на е разказан целия развой и всички нужни данни, които би трябвало да предоставите.

Така да вземем за пример, в случай че сте имунизирани с двете дози, за изваждането на документа е належащо да предоставите ЕГН, номер на персоналната карта и националния референтен номер . Последното можете да намерите най-долу на документа, който сертифицира, че сте имунизирани.
 Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас
Направиха проява на документа за имунизация за COVID-19 у нас, като първият показан пуиблично подобен документ е на здравният м...

Ако желаете да извадите цифровият документ за Коронавирус, тъй като имате отрицателен тест, процесът е подобен. Вместо номера на документа за имунизация е належащо да въведете референтния номер на теста, публикуван ви от съответната лаборатория .

Малко по-сложно е обаче издаването на документ за преболедували. Не толкоз тъй като процесът е сложен, само че тъй като в страната има голям брой хора, които са преболедували, само че не са създали тест и публично не се водят в статстиката на Министерството на здравеопазването. За да извадите документа в такава обстановка е належащо да въведете телефонния номер , който сте били показали за контакт при даването на проба за проучване на COVID-19 или номерът , който попада в регистъра на Министерство на здравеопазването за карантината ви.

Така обаче десетки, в случай че не и стотици хиляди преболедували нямат опция да потвърдят статуса си на такива. Ако не сте създали PCR тест и в случай че публично не сте бил под карантина – т.е., в случай че не сте попадали в ежедневните бюлетини – вие се водите непреболедували и на този стадий не можете да си извадите документ. Дали това ще се промени за в бъдеще, да вземем за пример с допускане на тест за антитела или клетъчен имунитет, към този момент няма информация. Това обаче е логически идващ ход, защото съгласно формалната статистика в България са преболедували едвам 430 000 индивида, до момента в който действителната картина евентуално покрива до 2-2.5 млн. души.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР