Как възрастните хора приеха новината за 75-те лева като стимул

...
Как възрастните хора приеха новината за 75-те лева като стимул
Коментари Харесай

Как възрастните хора приеха новината за 75-те лв. като стимул за ваксинация?

Как възрастните хора одобриха новината за 75-те лв. като тласък за имунизация? В Пловдивска област близо 51 хиляди пенсионери към този момент са с завършен имунизационен цикъл.

В града и региона хората с изцяло приключен имунизационен курс са над 183 000. 50 626 от тях са в пенсионна възраст. Повече от половината от всички поставени бустерни дози са сложени на хора над 65 години. По-голямата част от пенсионерите са предпочели да си сложат РНК ваксини, малко на брой са избрали еднодозовата " Янсен ".

Възрастните хора четат, гледат телевизия и се осведомят и може би по тази причина са избрали да се имунизират с РНК ваксини, споделят специалистите от РЗИ. За разлика от по-младите хора, едвам една трета от пенсионерите са предпочели еднодозовата " Янсен ". Новината за коронавирус имунизация против финансов тласък беше посрещната нееднозначно от възрастните хора.

В кабинета на доктор Костадин Сотиров в село Белащица и през днешния ден възрастни хора чакаха, с цел да си запазят час за имунизация. И не поради новината за финансовия тласък.

" Ваксината е за наше здраве, за какво би трябвало да ми се заплаща, с цел да дойда да се имунизирам ", съобщи Йорданка Стоянова.

Други считат, че обещаните 75 лв. ще са от изгода.

" То на кой няма, само че парите не са претекст, с цел да дойда да се имунизирам ", добави Динка Паскалева.

В лекарската процедура на доктор Сотиров имунизираните пенсионери към този момент надвишават 60 %. Според персоналния доктор новината е добър коледен подарък.

" В тази концепция на мен ми хареса това,че ще дават освен на новоимунизираните ще дават и на в този момент ваксинираните, т.е. няма да има хора, които да са подценени ", добави доктор Костадин Сотиров, персонален доктор.

Паричната мотивация за коронавирус имунизация се трансформира в най-коментираната тематика през днешния ден и в Пловдив. Въпреки другите менения, общото очакване е, че еднократната сума от 75 лв. за имунизация ще усили освен броя на ваксинираните, а също по този начин и на тези с подсилваща доза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР