Как в парка “Гео Милев в София е извършен ремонт

...
Как в парка “Гео Милев в София е извършен ремонт
Коментари Харесай

Общината не обезщетява собственици на частен имот в парка Гео Милев

Как в парка “Гео Милев ” в София е осъществен ремонт и възобновяване върху 2 декара частен парцел без единодушието на притежателите и без да бъдат обезщетени. Заради дългите години на отводи притежателите стартират да търсят правата си по правосъден път, решени са да си върнат владениeто и да заградят парцела си, в случай че отводите продължат.

Собствениците Татяна Груева и Райчо Кирилов купуват парцела през 2008-ма година. Тогава има предложение теренът да бъде предназначен за застрояване, то обаче не е признато и съгласно в този момент съществуващия проект от 2009-та година там може да има единствено спортно оборудване или мемориален комплекс.
адв. Карсимир Динев: Те са желали неколкократно да бъдат обезщетявани, било то парично, било то имотно за парцела, който им а е завзет от столична община.
От страна на общината обаче, те получават или уклончиви отговори, или ориентиране към неприложими за случая разновидности. Мястото даже е облагородено по европейски план.
Райчо Кирилов, притежател: Изобщо не са ни търсили, единствено отводи ни дават от нашите искания, никаква връзка. Наталия Стоянова, кмет на регион " Слатина ": Хората аз съм сигурна, че те са били задоволително търпеливи досега и аз ги прикани вам да имат още самообладание, сигурна съм, че те ще получат и своите права.
Собствениците обаче считат, че са чакали прекомерно дълго, по тази причина са решили да насочат исквете си към съда и да изискат възобновяване на отнетото им право на прилагане.
адв. Карсимир Динев: Когато владението бъде предадено, а то няма метод да не стане, тъй като парцела е частна благосъстоятелност, тогава всичко това което виждаме тука ще би трябвало да бъде демонтирано.
Българска национална телевизия: Според вас могат ли те да го оградят с ограда?

Наталия Стоянова, кмет на регион " Слатина ": Категорично не.

Българска национална телевизия: Защо?

Наталия Стоянова, кмет на регион " Слатина ": Защото мероприятието парк е изпълнено.

Според притежателите и техният юрист, в случай че съдът разпореди в тяхна изгода, те ще са в правото си да заградят парцела. Дали от общината ще позволен да се наруши гражданският интерес или тази година ще задействат процедурата по отчуждаване и обезщетяване - следва да разберем.

Цялата история можете да гледате довечера в предаването Абсурдите от 21:45 ч., незабавно след районните вести по Българска национална телевизия 2.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР