Как ще се справим с газовата криза през зимата, коментира

...
Как ще се справим с газовата криза през зимата, коментира
Коментари Харесай

Идва ли голямата новина за газа. Говори шефът на Булгаргаз

Как ще се оправим с газовата рецесия през зимата, разяснява изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева.

По думите й, България ще има задоволително количества синьо гориво за отоплителния сезон. Те ще бъдат обезпечени посредством оповестените търговете за полутечен природен газ, както и посредством доставките на тръбен от Азербайджан. Златева чака и цената на природния газ да е по-ниска за ноември, предава България Он Еър.
-->
В момента текат процедури за оценка на резултатите от първия от серията търгове, оповестени от " Булгаргаз " за полутечен природен газ. В него са взели участие 8 компании.  

" Тези конкурентни и открити процедури ще доведат до добра цена както за бизнеса, по този начин и за потребителите. За едни цена, които към днешна дата ще бъде сензитивно по-ниска от октомврийската ", уточни Деница Златева. 

Отстъпките, препоръчани от фирмите, участващи в търга, са в пъти по-големи от тези, които страната е употребила до момента, уточни Златева.

" За ноември количествата, които се оферират са съвсем 5 пъти повече, в сравнение с ние търсим ", посочи Златева.

Въпреки сигурността на бъдещите доставки на природен газ от други източници, " Булгаргаз " продължава да се пробва да възвърне договарянията с съветската компания " Газпром ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР