Как ще се отопляват учебните заведения в страната тази зима

...
Как ще се отопляват учебните заведения в страната тази зима
Коментари Харесай

Директори търсят пари, за да гарантират отоплението на класните стаи

Как ще се отопляват образователните заведения в страната тази зима и допустимо ли е някои учебни заведения да останат на студено?

Проверка на - по какъв начин ще се отопляват образователните заведения в страната тази зима и допустимо ли е някои учебни заведения да останат на студено?

Преди старта на новата образователна година от Министерството на образованието и науката събират информацията за това по какъв начин могат да бъдат обезпечени образователните заведения за идния отоплителен сезон.

От просветителното ведомство обясниха още, че ще създадат всичко допустимо, с цел да бъдат обезпечени нужните количества и да бъде обезпечено оптимално присъствено образование в класните стаи, без риск за здравето на учениците и преподавателите.

В 5. Основно учебно заведение в столицата учат близо 600 възпитаници. Досега отоплението като перо в учебния бюджет не е тежало. Не по този начин обаче са нещата тази година, макар че ще отделят двойно повече средства. За да има естествени занятия, учебното заведение се надява на помощ от общината.

Икономия е решението за Професионалната гимназия по техника и мениджмънт в Ботевград. Оптимисти са, че ще съумеят да изкарат обикновено образователната година, само че в случай че понижат количествата, които употребяват.

И в учебните заведения, които не се отопляват на газ, са обезпокоени. Професионалната гимназия в Якоруда е на смесено отопление - дърва и нафта. Надяват се да не преминат още веднъж в онлайн часове - този път не поради пандемия, а поради рецесия с отоплението.

От просветителното министерство обявиха за bTV Новините, че след разбор за средствата и горивата в учебните заведения ще мислят и съответните управнически решения топлото в класните стаи да бъде обезпечено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР