Как ще процедира икономиката ни по време на кризата и

...
Как ще процедира икономиката ни по време на кризата и
Коментари Харесай

Какво да правим с икономиката за изход от кризата

Как ще действа стопанската система ни по време на рецесията и каква зима ни чака? Темата разясниха пред Нова телевизия финансистът Любомир Дацов и ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

„ За да се реши дали едни ограничения са съответни и на място, би трябвало да имаме общата визия. Нямаме такава държавна икономическа рамка. Може би ще бъде оповестена след няколко дни, защото бюджетът до края на месеца би трябвало да бъде импортиран в парламента”, изясни Дацов.

Според него разноските не са ориентирани с тъкмо избрана цел. Това, за него, значи, че държавното управление си показва възобновяване на стопанската система през идната година и рецесията да е отминала. Според него тези параметри са оптимистични.

Тезата му поддържа и ръководителят на АИКБ. „ Тези пари ги няма и няма да бъдат създадени през идната година. Тази година имаме забележителен Брутният вътрешен продукт – ние го предвиждаме сред 3,5 до 5,5%. Тези няколко милиарда допълнително разноски ще доведат до недостиг в бюджета, което ще докара до заем”, сподели Велев.

Според него сегашният заем ще стигне, в случай че не се прибегне до превъоръжаване и няма други непредвидени разноски. За него редица от тези увеличени разноски са неправилни и се вършат по погрешен метод.

„ Рязкото увеличение на минималната пенсия обезсмисля обезпечаването върху действителните приходи. Това е явен сигнал – осигурявай се на минимална заплата, тъй като най-после ще получаваш една и съща пенсия. Минимална пенсия изобщо не би трябвало да има, пенсията е такава, за колкото си се обезпечил. Когато пенсията е толкоз дребна, че не може да се живее обикновено с нея, тогава влиза в действие общественото подпомагане”, изясни Велев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР