Как ще изглежда новата пленарна зала за българските депутати? Ремонтът

...
Как ще изглежда новата пленарна зала за българските депутати? Ремонтът
Коментари Харесай

​Как ще изглежда новата пленарна зала на българските депутати?

Как ще наподобява новата пленарна зала за българските депутати? Ремонтът на стойност 24 млн. лв. трябваше да завърши тази есен. Специалният покрив, ремонтът на бул. " Дондуков " и затрудненият достъп до постройката обаче са забавили работата и изместват финала на плана към средата на идната година. Днес публицисти бяха позволени да надникнат.

 © Българска телеграфна агенция
Стъкленият купол с извънредно комплицирана структура затруднил строителите.
Инж. Николай Бациев - специалист от Дирекция " Управление на собствеността " в Народно събрание: Такова нещо има в известна степен в Бундестага правено, само че там е по-малка площта, която е с директно осветяване в пленарната зала.
Преди построяването на този покрив имало голяма работа по премахване на стоманобетонната плоча на остарелия.
Инж. Николай Бациев: Доста дълго време лиши да се нарежат градивните детайли носещи на части от по 2 тона.
Допълнителни съвещания се наложили поради обработката на стъклата. А слагането им ще отнеме към 2 месеца.
Инж. Николай Бациев - специалист от Дирекция " Управление на собствеността " в Народно събрание: Стъклата на този стъклен покрив са закалени, защото би трябвало да бъдат удароустойчиви при положение на рухване на твърди предмети, дронове или нещо друго от горната страна. Това, което излезе като проблем, като предизвикателство, да се откри подобаващ филм, филтър, с който да бъдат обработени стъклата, тъй че да се уравновеси непостоянното слънчево греене.
Нововъведения ще има и в пленарната зала.

Новите депутатски банки ще бъдат оборудвани с микрофони, с цел да могат народните представители да вземат думата от място в пленарната зала.
Инж. Николай Бациев: Столовете са ни препратката към Европарламента.
12 реда депутатски банки и общо 270 места. Такова ще бъде разпределението в пленарната зала, където ще работят депутатите.

На президиума ще бъдат сложени местата за управлението на Народното събрание.

Предвидени са места за Министерския съвет и ложи за президента и вицепрезидента, и за патриарха. Очаква се ремонтът да завърши в средата на 2019 година А след това предстоят публични поръчки за цялостно съоръжение на залата, озвучаване и система за гласоподаване. Чак по-късно депутатите ще могат да се реалокират в нея.
 Как ще наподобява новата пленарна зала на депутатите?​ Как ще наподобява новата пленарна зала на депутатите?​
Показаха до къде са стигнали строително-ремонтните действия в новата пленарна зала, която се намира в някогашния партиен дом.Вижте повече в директното включв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР