Как ще изглежда бъдещето, какъв ще бъде животът на нашите

...
Как ще изглежда бъдещето, какъв ще бъде животът на нашите
Коментари Харесай

Музеят на бъдещето в Дубай отвори за посетители

Как ще наподобява бъдещето, какъв ще бъде животът на нашите деца, какви благоприятни условия ще имат? Отговорите на всички тези въпроси ще намерят посетителите, които прекрачат прага на Музея на бъдещето (MOTF) – най-новата туристическа атракция на Дубай, която бе публично открита на 22 февруари. Помпозната асиметрична постройка, облечена в стомана и стъкло на Sheikh Zayed Road, благосъстоятелност на Dubai Future Foundation, приютява обичайни изложения, спектакъл, лаборатории и тематични атракции, тъй че посетителите да погледнат оттатък сегашното към неограничените благоприятни условия на бъдещето. Експозицията на така наречен жив музей показва по какъв начин човешката цивилизация ще се развива през идващите десетилетия. Като център на градската самодейност „ Големите арабски мозъци ”, която има за цел да разпознава 1000 изключителни гении в основни области, огромната му упоритост е да стане част от световното интелектуално придвижване.

Музеят на бъдещето е приет за един от 14-те най-красиви музеи в света от National Geographic. Заслугата за това е на архитекта на постройката Шон Кила (Кіllа Dеѕіgnѕ), която въплъщава визията на Дубай за бъдещето. Необичайната форма е съобразена с  античната китайска процедура фън шуй, като елипсата символизира небето и земята, а празното пространство – незнайното. Поразителният екстериор се откроява, с помощта на художественото потребление на арабска краснопис, с която са декорирани даже и прозорците. Проектирани от емирския художник  Матар бин Лахей, те показват вдъхновяващата лирика на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ. Едно от посланията, обърнало фасадата, гласи:  „ Бъдещето принадлежи на тези, които могат да си го показват, проектират и извършват. Това не е нещо, което очаквате, а по-скоро създавате. ”

Музеят на бъдещето в Дубай отворя врата към света, както той ще наподобява след 50 години. Забележителното развиване на технологиите и изкуствения разсъдък ще са причина за мощна световна стопанска система и по-добър живот. Всеки етаж на музея е планиран като просторен, интерактивен кино фон, многолюден от опитни разказвачи и художници. Темите са с фокус бъдещето на галактическите пътувания и живот, изменението на климата и екологията, здравето, уелнес и нематериалност. Освен  средище а революционни нововъведения, музеят има упоритостта да бъде място за срещи на известни учени и визионери.

За децата на възраст от 3 до 10 години е планувана специфична територия – Future Heroes, където ще бъдат насърчавани да покажат креативния си капацитет особено място, предопределено да насърчи дребните да се възползват от своя капацитет.

Входните билети са на цена от 145 AED, като за децата под 3-годишна възраст, възрастните хора и тези със специфични потребности достъпът е безвъзмезден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР