КАК СЕ ЗАТРИВАТ ШКОЛИТЕ НА ТРАДИЦИОННИ КЛУБОВЕ, КАК СЕ ЗАТРИВА

...
КАК СЕ ЗАТРИВАТ ШКОЛИТЕ НА ТРАДИЦИОННИ КЛУБОВЕ, КАК СЕ ЗАТРИВА
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Цари пълна незаинтересованост от децата, от школите, от развитието на талантите!

КАК съдебна експертиза ЗАТРИВАТ ШКОЛИТЕ НА ТРАДИЦИОННИ КЛУБОВЕ, КАК съдебна експертиза ЗАТРИВА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ

Не мога да допускам по какъв начин е допустимо да царува цялостна индиферентност от децата, от школите, от развиването на гениите! Непукизмът за улеснение на личния живот обаче води до заличаване. Липсата на предпочитание да се работи в името на българските деца и цялостната безпринципност в действителност дават доста отговори за какво българският футбол е стигнал дотук и за какво продължава да лишава фантазиите на младите български деца.

Хората, които действително основават футбола в България - хората от клубовете, не стопират да споделят с мен и екипа ни най-различни проблеми. Големи проблеми, за които виновните кратуни или се вършат на слепи и глухи, или са изцяло незаинтересовани - от сякаш своите хора, от клубовете, от тези, които вършат играта, от футбола изобщо...

Незаинтересовани са и от децата на България!

Ето и следващата огромна болежка, споделена с нашия екип:
" БФС - Варна реши доста да си улесни по този начин тежката работа и от този сезон няма да има състезание на юноши старша възраст на Североизток, защото нямало задоволително тимове... Да кажем, БФС нямат виновност за това... Една част от клубовете вземат участие в Елитната група, друга част от тимовете направиха дублиращи тимове, където ще пращат главно старшата възраст. НО! Едно огромно " НО ". Какво взеха решение от БФС? Да пратят тези деца да натрупат опит в селските групи на " А " регионалните групи... Поне при нас, на Североизток, тези тимове са формирани главно от някогашни футболисти, множеството на към и над 40 години. Футболисти който играят с цел да се изпотят за по една студена бира, след съботният или неделният мач. Терените - няма да ги разясняваме... В някои отдалечени села играят главно хора от малцинствата, където разпоредбите са други. Та какво развитите можем да търсим за тези деца? (АМА ЕЙ, НАЛИ съдебномедицинска експертиза УРЕДИЛИ ПЪТУВАНИЯТА, ХОТЕЛИТЕ И ХРАНАТА).Та някои от тях надали ще завършат и сезона... Не беше ли редно, в случай че в действителност са останали 4-5 тима старша възраст, от БФС да ги поканят в Трета лига, която така и така е слаба и с малко тимове, да запазят таксите като за шампионата на юноши и по този метод да им обезпечат съответно състезание, от което щеше да има смисъл? В Трета лига ще се състезават единствено дублиращи тимове... Но против скромната такса от 20 000 лева Като прибавим превоз, съдийски такси - 600-700лв на мач, то един подобен тим ще коства сред 70 и 100 000 лева С това си деяние освен, че демонстрираха по какъв начин не им пука, само че и по какъв начин могат да затрият напълно школите на обичайни клубове като Добруджа, Шумен, Търговище, Силистра... "

Мислите, че е еднократно и инцидентно събитие на непукизъм към българските гении ли? Не! Този следващ недостатък тормози хората, искащи в действителност да развиват футбола, в цяла България!

" В Зона Варна има единствено Елитна група за старша възраст, в която би трябвало да се съберат всички тимове от Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Силистра и Разград. Отборите, които нямат средства да пътуват по 200 километра, или нямат задоволително деца, с цел да бъдат конкурентоспособни, се записват в регионалните групи, където са погубени редица деца ", удостоверяват казуса и несъответстващите лесни решения други хора, искащи да развиват футбола и българските гении.

В Зона Благоевград към този момент трета година няма състезание за младша и старша възраст. Мотивите са същите - няма задоволително тимове. Отбори от младшата възраст са принудени да играят в Зона София, а разноските за клубовете са големи. Лесното решение за старшата възраст е ясно - тези младежи са пратени в окръжната група.

И в Зона Стара Загора към този момент втора година няма старша възраст с аргумент, че няма тимове. Юношите играят в регионалната група за мъже.

В Бургас има състезание за старша възраст с 8 тима... събрани от 3 области. Логично в Ямбол и Сливен няма надпревари за деца и юноши - те са пратени да играят в Бургас. А който не може, решението е ясно и елементарно - юношите в регионалните мъжки групи.

В Хасково също няма състезание. По познатия метод би трябвало да се съберат всички в зонална група Пловдив с тимове от Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. И още веднъж се събират десетина тима, а не от всички области имат опция да си разрешат " лукса " юношите им да вземат участие в това състезание.

Сигурни сме, че ще се появяват още и още образци. И не стопира да ни мъчи един въпрос: Пука ли ни за футбола, пука ли ни за децата ни?

Лека и спокойна вечер!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР