Как се роди идеята за килер под наем, ползвахте ли

...
Как се роди идеята за килер под наем, ползвахте ли
Коментари Харесай

Kiler.bg предоставя цялостно и сигурно решение за съхраняване на вещи извън дома

Как се роди концепцията за " килер чартърен ", ползвахте ли опит от чужбина?
- Идеята се роди напълно инцидентно. Със брачната половинка ми ни се наложи преди време много скоростно да изнесем мебелите от жилището си и се оказа, че никой не предлага подобаващи пространства за къс интервал от време. Имаше разновидности с контейнери или общи складови пространства, само че нито един от тях не гарантираше сигурността и положителното им предпазване.
Що се отнася до опита: ние освен ползвахме, само че и напълно оставихме една от водещите компании в света да извърши целия план – дизайн и осъществяване. На запад този тип услуга съществува от над 50 години и нямаше потребност " да измисляме топлата вода ".

Какво тъкмо оферирате, при какви условия и цени?
- Предлагаме мини складови пространства с размери сред 1 и 20 кв.м с денонощен достъп, предпазени с охранителна система от последно потомство. Разполагаме с над 750 бр. Цените стартират от 22.00 лева на месец с Данък добавена стойност и зависят от размера. Като допълнение към главната ни услуга предлагаме товарен автомобил чартърен почасово, опаковъчни материали и товарни услуги.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как гарантирате неприкосновеността и сигурността на съхраняваните движимости, какви спомагателни системи за надзор въвеждате?
- За да подсигуряваме сигурността при толкоз доста хора и пространства се обърнахме към една от най-големите интернационалните компании за охранителна техника, която препроектира и построи нашата 5-степенна охранителна система. Тя включва голям брой сензори във всяко помещение, камери и идентификация на посетителите. Също по този начин и нашите охранители са непрекъснато на обекта. Към това можем да прибавим и системите ни за надзор на въздуха и влажността.

Какъв е ползата към услугите на Kiler.bg и по какъв начин този интерес предизвика израстването на компанията?
- Търсенето беше по-голямо от предстоящото и се наложи бързо да се разтеглим. Тази година добавихме 300 нови пространства към първите 450. Това прави над 5000 кв.м действително отдаваема повърхност. Вече вършим проекти и за бъдещо разширение на нова локация в София.

Как се развива услугата, какви новости и спомагателни удобства за клиентите въвеждате?
- Искаме да отговорим на всяка потребност на нашите клиенти. Нашата рецепция работи по 12 часа през делнични дни и събота. От предходната година си партнираме със " Спарк ", а също по този начин имаме и станция за зареждане на електрически автомобили. Изградили сме система за онлайн наемане и заплащане на пространствата. Отскоро имаме и профилирано помещение за пакетиране, в което има пощенска станция на " Спиди ". Добавихме и още по-малки пространства – вид долап, които са на цена от 16.20 лева на месец. Въведохме и опция за 1-седмично наемане.

Какъв е профилът на вашите клиенти, кои доминират - физически или юридически лица?
- Първата година несъмнено беше доминирана от корпоративни клиенти. Бизнесът постоянно е по-активен и търсещ нови решения. Впоследствие наклонността стартира да се обръща и в този момент към този момент вървим към паритет.

Как се трансформира търсенето, какви трендове се следят в желанията на клиентите и по какъв начин това се отразява на гъвкавостта на компанията?
- За 2 години над 500 клиента се възползваха от услугите ни, като над 300 не възнамеряват да освобождават пространствата си през идващите месеци. Довериха ни се както някои от най-големите компании в страната, избирайки ни за уместно място за техните архиви и документи, много оналайн магазини, само че също по този начин и хората, които желаят да са спокойни за движимостите си. Стремим се постоянно да отговорим на всяка характерна потребност на нашите клиенти.

Имате ли конкуренция в столицата, за какво е желана услугата, какви са нейните преимущества?
- Към този миг нямаме директна конкуренция, само че нямаме нищо срещу, в случай че се появи. Трябва още много време и старания, с цел да срещнем хората с този нов вид услуга и всяка помощ е добре пристигнала. Колегите от Англия се тормозят, че запознатостта с тази услуга е под 50% при тях. Ние в София сме надалеч и от 5%.

Планирате ли да развиете услугата и в други градове на страната?
- На този стадий сме фокусирали напъните си извънредно към София. Може би след известно време и още няколко осъществени плана тук ще се обърнем и към другите градове в страната.

Какви са проектите ви за бъдещето на услугата?
- Нашият бранш също се пробва да бъде в крайник с времето и технологиите. Ние работим взаимно с Европейската селф сторидж федерация (FEDESSA) за развиването и внедряването на голям брой нововъведения. Някои от тях към този момент са действителност, като да вземем за пример робот, който може да посрещне клиенти непрекъснато, да им покаже помещението, да отговори на въпросите им и да подпише контракт. За да бъдем в крайник с бъдещето, се постанова да сме адаптивни, мобилни и там, където сме нужни.

Всичко за услугата на www.kiler.bg и тук
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР