Как са разходвани до момента средствата от общинския бюджет за

...
Как са разходвани до момента средствата от общинския бюджет за
Коментари Харесай

Съветници искат отчет на парите за здравеопазване

Как са разходвани досега средствата от общинския бюджет за опазване на здравето следва да бъде разисквано с присъединяване на шефовете на лечебните заведения във Варна. Това взеха решение съветниците от здравната комисия към общинския съвет. За опазване на здравето в общинския бюджет през 2018 година са заложени близо 20 млн. лв.. 2,6 млн. лв. от тях бяха предопределени за варненски лечебни заведения.

На днешното си съвещание съветниците утвърдиха лист от 65 варненци, които да получат финансова помощ за лекарства и медицински действия, които не се поемат от здравната каса. Общата сума на отпуснатите по това решение помощи е 35 хиляди лева Всички средства по това перо са изразходвани изцяло, оповестиха от администрацията. От началото на годината като помощи за лекуване са отпуснати над 130 хиляди лева, плюс още 30 хиляди лева, пренасочени от очертаващия се остатък по програмата ин витро.

В момента в перото за асистирана репродукция остатъкът е 10,5 хиляди лева и към този момент няма кандидатстващи. Всички молби от началото на годината са задоволени с последния транш, гласуван през днешния ден. Той е предопределен за 11 фамилни двойки, които ще бъдат подкрепени с общо 32,5 хиляди лева за лекарства и процедури ин витро.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР