Как реагираха световните медии на новината?Отзвукът от това убийство ще

...
Как реагираха световните медии на новината?Отзвукът от това убийство ще
Коментари Харесай

Социолог: Отзвукът от убийството на Виктория Маринова ще продължава да отеква

Как реагираха международните медии на новината?

„ Отзвукът от това ликвидиране ще продължава да отеква. То сподели 2 неща – неналичието на доверие в институциите и огромното опълчване на две огромни групи от хора ”. Така социологът Евелина Славкова разяснява публичните реакции след убийството на журналистката Виктория Маринова и залавянето на килъра й.

Според Първан Симеонов има „ амортизиране на престижа на институциите ”.  

„ Другата част от обяснението е – обичайният песимизъм, който носим като общество. Не на последно място властта като цяло няма на кого да се сърди, тъй като очевидно дейностите й не убеждават хората ”, съобщи Симеонов.

Според него има възможност да стартират разногласия дали това е действителният палач или е жертва.

„ Международният медиен отзив по един или различен метод докара до това ние да считаме, че хипотезата, че тя е убита поради работата си, е вярната догадка ”, разяснява Славкова. „ Хиляди уеб сайтове, за които не се знае кой стои зад тях, бълваха непрестанно скандализиращи неща във връзка това ликвидиране ”, съобщи още Славкова.

„ Отвън беше пресилена реакцията. Но не беше пресилена реакцията на Борисов ”, разяснява Първан Симеонов.

„ Големите европейски медии реагираха първосигнално. До през вчерашния ден стоеше и на страницата на „ Репортери без граници ” като третият погубен публицист тази година. Нашите другари в Европейски Съюз също прибързаха с реакцията си ”, разяснява Славкова. / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР