Как работи измамата? Ако вдигнете телефона и чуете непознат глас

...
Как работи измамата? Ако вдигнете телефона и чуете непознат глас
Коментари Харесай

Ако вдигнете телефона и чуете непознат глас да ви задава този въпрос, затворете веднага

 Как работи измамата? Ако вдигнете телефона и чуете чужд глас да ви задава въпроса: " Чуваш ли ме? ", затворете незабавно. Обаждането е от човек, който записва вашия глас (по-точно записва по какъв начин казвате " да " ).

Този запис може да бъде употребен за осъществяване на покупки или други финансови преводи от ваше име. В някои случаи изричането на думата " да " значи сключване на вербален контракт - нещо, което се равнява на натискане на бутона " одобрявам " по време на онлайн извършване на покупки.

Тези по този начин наречени гласови подписи са законно употребявани от доста компании, когато става въпрос за предпочитание на клиента да удостовери промени в профила и парични преводи. Какви защитни ограничения би трябвало да предприемете? Не отговаряйте на телефонно позвъняване от непознати номера. Вдигането на телефона разрешава на нарушителите да схванат, че вашия номер е годен и може да бъде употребен в лъжлива активност. По-късно номерът може да бъде препродаден на други измамници.

Ако решите да отговорите на позвъняване от чужд номер, пробвайте се да останете внимателни и скептични, изключително когато ви задават въпроси, които водят до отговора " да ". Такива въпроси могат да бъдат: " Чуваш ли ме? ", " Удобно ли е да приказваме? ", " Вие ли сте притежателят на жилището? " и така нататък Разумният отговор на някои от тези въпроси би трябвало да бъде: " Кой си ти и за какво искаш да знаеш? ", оповестява уеб сайтът " Актуално ".

Конфигурирайте телефона си да превключва автоматизирано телефонните позвънявания от непознати номера към гласова поща. Измамниците в никакъв случай не оставят гласови известия. Не давайте персонална информация на непознати, даже да настояват, че са чиновници на компания, която познавате. Дори да смятате, че е неучтиво да пандизите на чужд, помислете още веднъж. Понякога това може да бъде доста потребно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР