Как правилно да изперете тюл и други тъкани, така че

...
Как правилно да изперете тюл и други тъкани, така че
Коментари Харесай

Как правилно да перете тюл така, че да не пожълтява?

Как вярно да изперете тюл и други тъкани, тъй че да не пожълтеят:

1) Накиснете тюла в топла вода при температура от 36 градуса, като добавите доста сол към водата. Солта ще омекоти водата и ще отстрани цялата жълтеникавост и нечистотия. Водата ще стане изненадващо тъмна – толкоз мощен е резултатът на солта. Нека материята остане във водата час и половина.

2) Изплакнете още веднъж с топла вода. Факт е, че от горещата вода тюлът и другите тънки тъкани стават жълти и твърди. Водата не би трябвало да бъде прекомерно топла. Проверете температурата на водата с лакът, както при къпането на бебе.

3) Отново налейте вода със същата температура, в този момент прибавете прахуляк, най-хубавия, който имате! Изперете, изплакнете, не изстисквайте!

4) Отново налейте вода с температура от 36 градуса, прибавете 1 супена лъжица оцет за 1 литър вода. Това е належащо да се направи, с цел да има тюлът “блясък ”. Влакната на плата ще станат лъскави, еластични, на слънце този резултат ще се ускори. Платът ще бъде прелестен на ярко!

5) След това налейте още веднъж вода със същата температура, прибавете към водата синка за пране. Водата леко ще придобие наследник цвят. Вашият тюл ще стане снежнобял от тази процедура!

Вижте още: Дизайн с гипсокартон: 5 супер ефикасни техники

Точки 5 и 4 могат да се комбинират, само че водата със синка би трябвало да бъде последната стъпка!

Това е всичко! Вашият тюл ще свети и ще изненада приятелите и познатите ви със своята непорочност и оригиналност.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР