Как може отделните система да бъдат интегрирани, по какъв начин

...
Как може отделните система да бъдат интегрирани, по какъв начин
Коментари Харесай

Интегрирана система ще показва кой, къде и с какво замърсява въздуха

Как може обособените система да бъдат интегрирани, по какъв метод може тези, които са доста, само че по-малко точни и тези, които са точни, само че са по-малко, както и тези, които следва да бъдат включени, с цел да има ясна картина върху информацията за въздуха в София. Това е обсъждано на среща по самодейност на министъра на околната среда Нено Димов, касаеща опит за интеграция сред разнообразни източници, които дават данни за замърсяване на въздуха в София.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че се създава процедура за избор на реализатор на общинска мониторингова система, която също ще бъде интегрирана в съществуващата. Тя ще включва 20 станции за премерване на въздуха. Важен ще бъде изборът на местата на слагане на станциите.

" Информация за източниците на замърсяване е значима за взимането на решения и за ограниченията, които би трябвало да се вземат за възстановяване качеството на въздуха. ", безапелационна беше Фандъкова.

Темата през днешния ден е повече информация за жителите и повече източници за нас, с цел да се даде изясненост в кои региони кои са източниците на замърсяване, добави столичният кмет.

Проф. Христомир Брънзов, част от екипа, създал системата, която демонстрира равнищата на замърсяване на въздуха съобщи, че чисто механически ще се съвместяват станциите примери на Изпълнителна агенция по околна среда, които са 5 в София и повече 200 станции, които жителите са построили сами.

Въвеждането на системата нищо няма да коства, ангажимента е Министерство на околната среда и водите да позволи на жителите да инсталират своите станции. Той удостовери, че учените на благосклонност ще създадат промяна на данните на любителските уреди.

Стефан Димитров от гражданска мрежа за без значение премерване на въздуха съобщи, че през днешния ден е добър ден за гражданското общество, тъй като данните от техните над 500 станции в страната ще могат да се употребяват в столицата и страната.

Параметрите, които мерят уредите на гражданската мрежа са фини прахови частици 2,5 микрограма/куб.м. и 10 микрограма/к уб.м., температура, атмосферно налягане и мокрота на въздуха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР