Как коронавирусът засегна най-важния човешки орган - сърцето? Проучване установи,

...
Как коронавирусът засегна най-важния човешки орган - сърцето? Проучване установи,
Коментари Харесай

Защо коронавирусът поразява сърце и бъбреци

Как коронавирусът засегна най-важния човешки орган - сърцето? Проучване откри, че вирусът визира съществено и бъбреците, с изключение на сърцето и белите дробове. Това стана ясно от експертна полемика в студиото на Bulgaria ON AIR.  " По мъчителен метод разбрахме, че би трябвало да продължаваме да обръщаме внимание на сърцето, без значение от Ковид-19. 3 месеца преди пандемията беше оповестен голям преглед по отношение на увредата на миокарда и увеличение на сърдечните болести по време на зараза. Предсказа това, което в този момент следим ", разяснява кардиологът от " Аджибадем Сити Клиник " проф. Иво Петров.  Той е на мнение, че доста по-често има индиректна увреда на миокарда и съдовете. По думите му едно от главните нарушавания е всеобщото тромбообразуване. Възпалителната стихия и микрортромбообразуването пък са предпоставки, при които се поврежда сърцето, бъбреците и белите дробове.

" Не е вирусът това, което се пробва да ни убие, а по-скоро реакцията на нашия организъм ", акцентира проф. Иво Петров и продължи: „ Един от първите трагични случаи беше младо момиче, което е било признато със подозрение за инфаркт и когато я изследват, се оказва, че тя има доста тежко увреждане на миокардната тъкан. Това може да имитира миокарден инфаркт. Може да докара до увреда на помпената функционалност на сърцето. ”. По думите му би трябвало да създадем всичко допустимо с наличните медикаменти да помогнем на организма да се оправи с инфекцията. Кардиологът е песимистичен по отношение на намирането на лекарство против Ковид-19. Но е безапелационен, че не би трябвало да страним от методите, които са потвърдени от стотици години.

" Вълшебния антибиотик най-вероятно няма да го има. Трябва да обърнем внимание на всички способи на профилактика и лекуване ", счита проф. Петров.

Доц. Красимира Христова - кардиолог от Националната кардиологична болница, уточни в студиото на " България заран ", че коронавирусът визира най-вече белодробната система, само че тя не може да бъде разграничена от сърдечно-съдовата система.   " Винаги се намират останки от тази прекарана зараза. Това е вирус, който е чужд, последствията са непознати. Тепърва ще забележим какво ще се случва с пациентите, които са се срещнали с вируса ", предизвести тя.

Запитана за лекуването на пациентите, кардиологът уточни, че сега се работи на правилото " проба - неточност ". Не знаем по какъв начин да предотвратим болестта с вируса, означи доцент Христова

СЗО разгласи, че хората сред 20 и 40 години популяризират най-вече и най-бързо ковид. Според проф. Петров младите са доста виновни и извършват прецизно напътствията, когато те не са самоцелни и диктаторски открити. " Тази нова нормалност към този момент се случва - животът продължава, само че би трябвало да съблюдаваме уроците, които научихме. Да съблюдаваме отдалеченост, да имаме нужните защитни средства ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР