Как изглежда модерният офис? Той може да има много лица,

...
Как изглежда модерният офис? Той може да има много лица,
Коментари Харесай

Споделените офиси: Какво стои зад тях и за кого са подходящи?

Как наподобява модерният офис? Той може да има доста лица, а огромните цветни зали в лъскавите бизнес здания, появили се през последните години у нас, са единствено едно от тях. Другото, което набира все по-голяма известност, са така наречен споделени офиси, които съумяват да съчетаят в себе си уюта на дома и практичността на обичайните работни пространства.

Във все по-голяма степен те се трансформират в по-добрата опция от бюрото у дома за хората със свободни специалности. В същото време се трансформират и в желан вид за започващите компании. За това какви са преимуществата на споделените офиси пред обичайните в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR споделя Таня Терзийска, която преди половин година отваря един от новите такива в столицата, носещ името Worky.

" Първото, което лежи в тяхната идея, е да дадат чувство за общественост на техните ползватели. Хората, които най-често употребяват споделени офиси, са със свободни специалности, работят от разстояние за други компании - от Тайланд до Америка. И с цел да не стоят в дома си нормално те употребяват такива места, където се основава екосистема от хора с друга подготвеност ", споделя тя.

По думите на Таня към споледените офиси се насочват най-много експерти в ИТ сферата, в цифровия маркетинг, както и на други, на които им се постанова да работят по разнообразни планове за разнородни клиенти.

" Най-честите ползватели са българи, които работят отдалечено за разнообразни точки на света. Някои са правни консултанти, други са такива, свързани с фармацевтичния бизнес. Като локация те живеят в България, само че работят за клиенти, намиращи се в друга страна ", изяснява тя.
Според Таня хората със свободни специалности рано или късно се сблъскват с рутината на работата в дома, в случай че вършат това по-дълго време. Друга причина, заради която залагат на новата идея на споделените офиси, е опцията там да се срещат със свои клиенти и сътрудници.

" Когато работиш в корпоративния свят тези дни на така наречен домакински офис са нещо доста мечтано първите пъти, когато можеш да ги употребяват. Да работиш по пижама, през целия ден да си на дивана или в леглото, в началото е прелестно. Но оттова насетне влизаш в една ужасна рутина и битовизъм и постоянно сред дилемите се грижиш за семейството и по този метод губиш централизация. Идвайки в такова споделено пространство първото, че ти не губиш нормалната рутина да си организираш деня, а другото е, че общуваш с доста разнородни хора, които доста постоянно ти оказват помощ да видиш някой работен проблем от друга позиция ", споделя Таня и прибавя още:

" Може би последно, само че не по значимост друго от вкъщи е, че тук можеш да си поканиш разнообразни клиенти на среща. А колкото и да си работлив, плановете си няма по какъв начин да ги показваш в дома си на клиентите. ".

В България и по-конкретно в София към този момент има избор от разнообразни по вид споделени офиси - от такива, които са по-малки и подобаващи за независима работа, до по-големи, които оферират улеснения за започващи компании. По нейните думи у нас има опция концепцията да става по-популярна в разнообразни градове от столицата.

" Има споделени офиси в Банско, във Варна, тъй че на първо място на туристическите дестинации в България наложително ще се появят. За градовете, вид Русе, Стара Загора, не мога да кажа сигурно, само че за туристическите дестинации, където идват доста чужденци, напълно разумно да се появят от ден на ден и повече ", счита Таня. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР