Как и защо се дава прошка, защо е важно да

...
Как и защо се дава прошка, защо е важно да
Коментари Харесай

Запознават второкласници от Варна със силата на прошката 

 Как и за какво се дава амнистия, за какво е значимо да умеем  да прощаваме - на тези въпроси през днешния ден ще търсят отговор учениците от втори клас в Средно учебно заведение " Гео Милев “. Децата ще схванат силата на прошката, и че има  специфичен ден в годината, отдаден на нея, който се назовава Неделя на прошката или Сирни Заговезни.Те ще  драматизират приказката " Простено-прости ", ще вземат участие в игри, ще пресъздадат  национални традиции,  посредством които  ще осъзнаят възпитаващия и пречистващ миг на прошката и поста, като самоограничение от неприятни мисли, думи и каузи. Децата  ще се научат по какъв начин да имат чисти сърца  и да посрещнат най-големия християнски празник  Възкресение Христово  /Великден/.

Учениците са от клубовете по ползи " Християнче " и " Християнски полезности ", които имат за цел да срещнат децата с основите на християнската религия, която е  част от общата просвета на актуалния българин и европеец. Те получават  познания, които им  оказват помощ по-добре да схванат своята просвета, история, обичаи, да узнаят от кое място идват по-голяма част от обичаите, които се съблюдават в доста фамилии, за какво има именни дни, за какво Коледа и Великден са публични празници.

Приказката " Простено-прости “ е написана особено за празника от  ръководителите на двата клуба- Татяна Краева и Дияна Янчева. Те са уверени, че   проучването на православната религия, разбирана като отношение към  живота и индивида, развива учениците като хармонични персони, които търсят и намират своето място в света, схващат другите хора, слагат си високи цели и не се опасяват да се усъвършенстват.

На празника, отдаден на Деня на прошката, ще участват, родители, възпитаници и учители от учебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР