Как едно малко списание може да промени стотици човешки съдби,

...
Как едно малко списание може да промени стотици човешки съдби,
Коментари Харесай

Този уикенд в Европейци: Социален експеримент от Атина. И още – солна стая на 135 м под земята

Как едно малко списание може да промени стотици човешки ориси, които са изгубили пътя си? Социален опит в Атина към този момент няколко години оказва помощ на бездомните хора да се изправят на крайници и да живеят почтено. И резултатите са изумителни. Какво демонстрират те, ще ви разкажем на следващия ден вечер в новия брой на " Европейци " незабавно след централните вести. А в неделя ще ви заведем до Полша, с цел да се разходим до една от солните мини в здравен курорт, в която лекуват респираторни болести, алергии, а към този момент оказват помощ и на преболедували коронавирус.

Ако се разхождате някой ден по улиците на Атина или Солун – доста евентуално е да забележите ухилен човек с алена сигнална жилетка, който държи в ръцете си списание. Той продава Схедия – изданието, което оказва помощ на бездомните хора в огромния град.

Андреас Ранзас е един от стотиците, които се изправят на крайници благодарение на това списание. А негов основател и издател, и другар на тези хора е Христос Алефандис и неговият екип.

Добре пристигнали! Тук, в тази постройка се обитават всички наши инициативи-редакцията на списание Схедиа, Схедия кафе-ресторант и Схедия арт-работилницата ни за сувенири, стратегиите ни за обществен спорт и доста други. Хората ни познават най-вече от списанието. Ето – това е юнският ни брой. Това, което го прави неповторимо е, че се популяризира единствено на улицата от хора като мен и вас – с тази единствена разлика, че те са доста по-бедни от нас – нямат дом, нямат работа, хора които живеят под линията на бедността. И от цената на списанието, която е 4 евро – две и половина са за тях. Какво значи това на процедура – че Схедия дава опция с заслужен труд да завоюват дребна сума за дневните си потребности. Но доста по-важното е, че това изважда напред тези хора, демонстрира ги. Знаете ли, бедността те прави незабележим, пропуснат...Списанието дава живот на бездомния човек, прави го деен и му дава сили. Сутрин той отива на площада на Конституцията да вземем за пример – подвига списанието в ръка и по този начин споделя Ето ме! Аз мога!

Списание Схедия се основава с доста обич от дребен екип публицисти и е толкоз положително, че хората го купуват и четат на драго сърце.

За да работи, получава доходи от реклама, от донори и фондации, които насочват средствата от европейски обществени стратегии. Това е кохезия в деяние - да се помогне на по-слабия. В Атина се вижда, че това към този момент работи.

Цялата история гледайте тази събота, незабавно след централната емисия на Българска национална телевизия в 20 ч.

Автор: Аделина Радева

Упражнения при неповторим микроклимат за 3 часа на 135 метра подземен. Тук идват хора с респираторни болести и прекарали коронавирус за рехабилитация. Една от солните мини Виеличка - място, в което се диша някак по-леко. И това се тренира.

В началото те в действителност се учат по какъв начин да дишат. Не е толкоз елементарно. Ако чувстваш, че нещо се случва с твоите дробове, би трябвало да се бориш. И можеш да го направиш, само че единствено като знаеш по какъв начин работи дихателната ти система. И по този начин ние ги учим долу по какъв начин да дишат, споделя доктор Анна Петковска, педиатър и алерголог.

Благодарение на Европа се усъвършенства лечебният развой, тъй като грижата за здравето стартира с всяко поемане.

Цялата история гледайте тази неделя, незабавно след централната емисия на Българска национална телевизия в 20 ч.

Автор: Милена Кирова

" Европейци " е план на Българска национална телевизия, който споделя къси истории на хора от цяла Европа. Хора, които с концепциите и мисленето си трансформират света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху истинската мисъл, огромните и смели хрумвания, които се трансформират в печеливши формули. Предаването демонстрира лицата на смяната и споделя по съвременен образен метод техните истории. Рубриката се излъчва с поддръжката на Европейски Съюз.

Гледайте всяка събота и неделя през август, незабавно след централните вести на Българска национална телевизия 1 в 20 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР