Как е експлоатиран образът на Васил Левски в социалните мрежи

...
Как е експлоатиран образът на Васил Левски в социалните мрежи
Коментари Харесай

Учени търсят Васил Левски в социалните мрежи

Как е експлоатиран обликът на Васил Левски в обществените мрежи и какви са идентификациите с него от страна на потребителите - това е тематиката на първата полемика от семинара за Апостола, който стартира в петък в Карлово.

На него ще дойдат студенти от българските университети, както и техни сътрудници, докторанти, преподаватели и музейни експерти от Полша, Германия, Гърция. Организатор и хазаин на проявата е народен музей „ Васил Левски ” в Карлово. Студентският конгрес е събитие от програмата на музея, отдадена на Европейската година на културното завещание 2018-та, заяви шефът на музея Дора Чаушева.

Темата, по която участниците ще показват свои отчети е „ Текстът „ Левски ” – прочити в собствен и непознат и подтекст ” и преглежда представянето на облика на Апостола в художествената литература, в медиите, в обществените мрежи, в киното, в документалистиката. Идеята е младежите от университетите в разнообразни страни да разясняват облика на Васил Левски през техните национални култури, като в това време личността на Апостола, отразена в художествените творби и медиите, се погледе през очите на неговите сънародници от 21-век.

А задачата на музея е по този метод да разпространява живота и делото на Васил Левски измежду младежите у нас и от Европа. Студентската конференция в Карлово е продължение на план на Пловдивския университет и музея, първата демонстрация бе през 2013 година. Сега в него взе участие интензивно и Софийския университет. Дискусиите са разпредели в три сесии. Техни ръководители по реда, в който ще проведат разискванията и презентациите са проф. Пламен Митев от Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, проф. Любка Липчева-Пранжева от Пловдивския универститет „ Паисий Хилендарски ” и доктор Генчо Банев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР