Как да започнем да тренираме кикбокс и какво трябва да

...
Как да започнем да тренираме кикбокс и какво трябва да
Коментари Харесай

Тренировка по кикбокс с майстор Красимир Гергинов | В темпото на Кари, 04.03.2023

Как да стартираме да упражняваме кикбокс и какво би трябвало да знаем преди да прекрачим прага на залата? И каква е историята на този военен спорт? Отговорите търсим от занаятчия Красимир Гергинов непосредствено в подготвителната зала в Национален стадион „ Васил Левски “.

„ Кикбоксът произлиза от Япония. Понеже там е имало доста школи по бойни изкуства те са желали някак си да премерят сили и последователно стигат до извода, че би трябвало да създадат съревнование по единни правили. Всички школи се качват на кръга и играят по тези правила. Това се случва при започване на 60-те години “, изясни занаятчия Гергинов.

Голямото развиване на кикбокса като федерация обаче се случва в Америка.

Кикбоксът дава опция на всички спортисти, без значение какви бойни изкуства упражняват, да могат да премерят сили по едни правила, уточни занаятчия Гергинов. Той акцентира, че в кикбокса е извънредно значима техниката с ръце и крайници и вярното разпространение на удари.

Кикбоскът развива качества като почитание, дисциплинираност, издръжливост, експедитивност. „ Тренирането на техниката изисква неизменност “, добави занаятчия Гергинов.

Той означи още, че с цел да се подготвиш би трябвало да си оптимално предпазен. Минимумът – боксови ръкавици, протектор за устата и краката, слабините. Това са съществени неща, с цел да имаш пълноценна подготовка и да излезеш здрав от залата.

Тренирането в групи е значимо, тъй като добиваш убеденост в личните си сили, като общественият детайл също има значение, означи занаятчия Гергинов.

„ Правилната техника остава за цялостен живот. Ако я научиш неверно, по-късно и да я прилагаш няма този резултат. Правилната техника не се не помни – може да не я правиш бързо, в случай че не си упражнявал отдавна, само че тя остава един инстикт за цялостен живот, който изпълняваш вярно “, акцентира треньорът по кикбокс.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР