Как да се отнасяме към факта, че ни сърби някъде

...
Как да се отнасяме към факта, че ни сърби някъде
Коментари Харесай

Какво значи, ако те сърби лявата ръка

Как да се отнасяме към обстоятелството, че ни сърби някъде по тялото? Повечето хора ще отговорят, че това е естествено положение и не заслужава особено внимание. Не са малко обаче суеверните, които считат, че такива феномени не би трябвало да се подценяват, тъй като са знак от ориста.

Подобна настройка е остаряла като света. В антични времена хората са опитвали да си изясняват процесите, протичащи в тялото и тяхната наивна умелост се е предавала от потомство на потомство.

Какво е достигнало до нас от поверията, засягащи сърбежа в лявата ръка?

Ако някой го сърби лявата длан, това е знак, че ще получи пари. За хората, които играят игри за пари, този знак е доста добър. Той вещае облага и шанс в играта.

Може обаче ръката да сърби в основата на палеца. Тогава можем да се надяваме на облага, само че малко по-късно, тя следва в близкото бъдеще. Има и още едно вярване - с цел да се приближи този миг, би трябвало да се целуне пръста при почесването. За увеличение на шанса и облагата се предлага да се вземе в ръка портмоне или касичка в лявата ръка.

 Ако сърби лявата ръка

Какво да чакаме, в случай че ни сърби лявата ръка изотзад? Това вещае някакво изобретение, което ще създадем. За това вярване има пояснение. Менделеев имал навика да почесва гърба на лявата си ръка. Може би това е бил неговия метод да понижи напрежението, само че това е останало като вярване.

Ако дете постоянно чеше лявата си ръка, то най-вероятно има дедуктивно мислене, както и логическо. Добре е да бъде ориентирано към юридическата сфера.

Навикът да се почесва лявата ръка е доказателство за скрити гении. Трябва да се потърсят и открият най-добре още в детството.

Любопитно вярване е, че в случай че в огромна група хора двама души по едно и също време почешат лявата си ръка, те се сприятелят вечно. Но също по този начин се има вяра, че най-често крадците и измамниците ги сърби лявата ръка.

Ако някой от младоженците на женитба усети, че го сърби лявата ръка, това е на положително, новото семейство ще се радва на богат живот. Има обаче и друго схващане и то гласи, че единият от новата брачна двойка ще съобщи другия.

Дали да се има вяра на такива поверия, е въпрос на персонален избор. Не бива обаче прекомерно да се зацикля на такива визии, това основава напрежение в естествени обстановки като тази със сърбежа на лявата ръка.

Виж още какво значи, в случай че те сърби ръката.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР