Как да помогнем на организма си да се адаптира в

...
Как да помогнем на организма си да се адаптира в
Коментари Харесай

Вълшебните смеси на Мила

Как да помогнем на организма си да се приспособява в среда с нападателни вируси? Как да останем здрави по време на пандемия? Как да използваме целебната мощност на растенията, с които нашите предшественици са се лекували епохи наред? Потърсихме отговори от Мила Георгиева, шеф на Botalife - България. Тя е сертифициран специалист по етерични масла към Института по етерични масла на доктор Джош Акс и сертифициран здравен специалист към Американската асоциация на безлекарствени терапевти.

Мила Георгиева ни посреща в офиса на „ Боталайф “ с спогодба, че би трябвало да сме стегнати, защото екипът є е натоварен от поръчки. Все повече българи откриват силата на природата и към този момент употребяват всеобщо етерични масла. Тази наклонност е ясно изразена в целия свят, където производството и продажбата на етерични масла е в плевел напредък. Младата дама с нескрита горделивост ни черпи с ръчно направени бонбони от белгийски шоколад с надпис „ Сърдечно благодарим “ от признателни клиенти. Бързам да я разпитам по какъв начин тя персонално се оправя от настинки и вируси, с цел да споделим с читателите потребния є опит... Уви, блъскам на камък. Оказва се, че в фамилията є всички профилактично вземат капки от разнообразни етерични масла и... боледуват извънредно рядко.

Мента и тамян смъкват температура
Все отново Мила ясно си спомня по какъв начин един ден през януари тази година 9-годишният й наследник стартира да повръща и доста бързо подвига 39,4 градуса. Мила не губи хладнокръвие, напомня какво е учила за оздравителната мощ на етеричните масла. За да смъкна високата температура, тя намазва ходилата на момчето със примес от: 1 ч.л. кокосово масло, 5 капки масло от мента и 5 капки масло от тамян. Отделно слага на челото му забрадка, напоена със студена вода и няколко капки масло от мента. Също по този начин разбърква в чаша с топла вода 1 капка масло от риган, 1 капка масло от босилек, 1 капка масло от лаврови листа, 1 капка масло от лимон и 1 капка масло от джинджифил. Отделно дава на момчето и витамин С.



На идващия ден температурата към момента играе и Мила още веднъж маже ходилата и слага забрадка на челото. Появява се лека суха кашлица. Тогава експертът по етерични масла укрепва организма на детето, като заран и вечер му дава по 1 ч.л. масло от черен кимион (за повишение на имунитета) с 1 капка масло от риган (естествен антибиотик) и още веднъж витамин С. Два дни синът є отхвърля да се храни, само че Мила не го насилва, запарва му чай с мед и лимон. И прибавя ехинацея. Прави му също инхалации през 2-3 часа с масло от евкалипт.
На третия ден схемата остава същата, само че температурата към този момент е 36,5– 37,5 градуса. Появява се разстройство и лека влажна кашлица, за което Мила дава (2 пъти през деня) чаша с топла вода и по 1 капка масло от анасон – и разстройството, и кашлицата изчезват! Тя не може да повярва какъв брой бързо анасонът потушава кашлицата. Този ден чува и дълго чаканото: „ Мамо, гладен съм! “. Сигурен симптом за излекуване. През нощта момчето дефинитивно смъква температурата, а на идващия ден към този момент е изцяло здрав и отива на подготовка по футбол. Мила продължава още няколко дни да му припомня да пие по една лъжичка черен кимион (той се взема през целия есенно-зимен период), една капка риган, ехинацея и витамин С.
Какви други комбинации на етерични масла предлага специалистът при грип и простуда?


Ако сте намръзнали, в случай че ви втрисаВ чаша с хладка вода капнете следните масла:
1 капка масло от риган1 капка масло от босилек1 капка масло от лаврови листа1 капка масло от куркума1 капка масло от джинджифил1 капка масло от черен пиперСлед това изпийте 1 чаша  гореща вода. Напитката потвърдено работи загряващо и провокира изпотяване и по-бързо изхвърляне на токсините, изяснява Мила Георгиева. Може да се приема до 3 пъти дневно.  Блендирането (комбинирането на етерични масла) е от огромно значение, тъй като някои смеси от масла дружно имат по-мощен резултат, в сравнение с в случай че работят поотделно. Този заздравен резултат се назовава синергичен, изяснява ни експертът по етелични масла.

Ето още някои добре изпитани предписания на Мила:
При първи признаци на простуда и грип
В чаша с хладка вода капнете следните масла:
1 капка масло от риган1 капка масло от  джинджифил1 капка масло от мента1 капка масло от грейпфрут1 капка масло от канелаСлед това изпийте 1 чаша  гореща вода. Можете да приемате тази композиция до 3 пъти дневно.



Профилактично
В чаша с хладка вода капнете следните масла:1 капка масло от лимон1 капка масло от риган1 капка масло от босилек1 капка масло от лаврови листаСлед това изпийте 1 чаша  гореща вода. В сезона на вирусите и бактериалните инфекции е добре това да се прави 2-3 пъти в седмицата.

Чичо, за какво кашляш?
Разбъркайте добре в бурканче, в количество, съобразено с броя на кашлящите в фамилията, следните съставки в тази съразмерност:
1 супена лъжица чист мед1 капка масло от риган1 капка масло от мента1 капка масло от лимон1 капка масло от джинджифилДобре е тази примес да се приема 3 пъти на ден по една 1 ч.л., като е желателно да се оставя в устата до цялостното є разтопяване. Не пийте вода незабавно след приема. Добре е да се вършат и инхалации. В 1 литър вряща вода на котлона капнете 3 капки масло от мента и 3 капки масло от евкалипт и вдишвайте парите.

Гаргара за гърлоВ чаша с гореща вода разтворете 1 ч. л. морска сол или сода за самун. След като водата малко изстине, прибавете 2-3 капки масло от мента и една капка масло от риган. Правете гаргара 3 пъти дневно.



АроматерапияАко имате дифузер, с цел да подкрепите имунната си система, можете да капнете:
1 капка масло от тамян1 капка масло от карамфил1 капка масло от портокал1 капка масло от лавандула1 капка масло от мента1 капка масло от евкалипт
Промиване на синусите
4 капки масло от черен кимион4 капки масло от тамян200 мл топла вода 1 ч.л морска солРазтворете в каничка за промивка на нос.
Магичен зимен чай
1 капка масло от куркума1 капка масло от джинджифил1 капка масло от черен пипер1 чаша топъл билков чаймед по желаниеЗащо този чай е специфичен? Маслото от куркума  има мощно антибактериално и противовирусно деяние и подтиква черния дроб. Черният пипер има болкоуспокояващо и отхрачващо деяние. Джинджифилът - потогонно, отхрачващо, смъква температурата. Приема се профилактично 1–2 пъти в седмицата, а при първи признаци може 3 пъти на ден една седмица. Подходящ е за всички над 5 години.



София, жк. „ Студентски град “
ул. „ Акад. Йордан Трифонов “ 11
Телефон: 0888813511
www.botalife-bg.com
facebook

* Природните оферти нямат за цел да заместят лекарския съвет или лекуване. При здравословен проблем е целесъобразно да се консултирате със експерт и да бъдете под негово наблюдаване.
Посочените в публикацията дози се отнасят за продуктите Botalife, за които Botalife подсигурява за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР