Как да получаваме съобщение за глоба от КАТ.Над 44 млн.

...
Как да получаваме съобщение за глоба от КАТ.Над 44 млн.
Коментари Харесай

Как да получаваме съобщение за глоба от КАТ


Как да получаваме известие за санкция от КАТ.

Над 44 млн. лева са събрани от санкции и нарушавания с помощта на новата система, която ни изпраща известия на телефоните.

Тази система е създадена от Министерство на вътрешните работи и Министерството на Електронното ръководство. В мощ е от 27 октомври предходната година и оттогава са издадени над милион и 200 хиляди вести към нарушителите зад кормилото. Около половината към този момент са платени.

В Деня на дамата Калина получава непредвиден подарък –  честитка от „ Пътна полиция ” във Viber. В известието пишело, че е санкционирана с 800 лева Калина обича бързите скорости и не ѝ е за първи път. Санкциите са за превишена скорост в градски условия. По думите ѝ бързала за работа.
Когато получила първото известие помислила, че е машинация.

„ Първата честитка беше на 12 декември. Тогава подадох сигнал към ваши сътрудници, защото мислех, че е машинация. Оказа се че не е ”, описа дамата пред Нова телевизия.

Равносметката на Министерство на вътрешните работи е, че за първото тримесечие на годината новата система за връчване и събиране на санкции трансформира наклонността.

„ Имаме със 117 хиляди платени документа повече ”, разясни основен контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “.

За да получим уведомление по Viber, WhatsApp, имейл или смс, първо би трябвало да ни има в системата. „ Когато подновявате свидетелството си за МПС или първичното издаване, там би трябвало категорично да посочите, че желаете да бъдете уведомяване при санкция ”, разясни Ботева.

По данни на полицията най-честите нарушавания у нас са високата скорост и шофиране в нетрезво положение. Но до момента в който Министерство на вътрешните работи праща смс-и с санкции, джигити инфлуенсъри в обществените мрежи не престават да се хвалят с високите скорости по пътищата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР