Как да пестим от гориво, когато цената му се покачва?Инфлация

...
Как да пестим от гориво, когато цената му се покачва?Инфлация
Коментари Харесай

Как да пестим гориво, когато цената му се покачва?

 Как да пестим от гориво, когато цената му се повишава?

Инфлация – страшната дума от 90-те години, водеща до обезценяване на финансовите средства на жителите. Истината е, че инфлацията, когато е с невисок % е " здравословна “ за стопанското развиване на всяка развита страна. Когато, обаче стартира да се покачва, това се трансформира в проблем, който изисква провеждането на политики. Притеснително е, че Българската национална банка предвижда, повишение на инфлацията и през идните месеци, а дали политическата рецесия ще спомогне за изострянето на социално-икономическото неравноправие остава провесен въпрос. Все отново главно въздействие на инфлационните процеси оказа значителният растеж в цената на петрола на интернационалните пазари. Затова доближаваме до разумния въпрос: по какъв начин да спестим пари като понижим разхода на гориво?

Най-добрият метод да спестите до 100% от разноските за гориво, несъмнено, си остава разновидността, при който не шофирате изобщо. Макар от време на време това да е допустимо при къси пътувания или такива, които не изискват транспорт на товар, неведнъж не е практична опция. Затова предлагаме някои други хрумвания, с които икономията не е толкоз огромна, само че въпреки всичко ще се придвижвате с автомобила си, който сте закупили, с цел да си вършите работа.

Вечна тематика за водачите, най-малко у нас, е качеството на горивата. Ще засегнем този въпрос, доколкото той има отношение към икономията и дистанцията, което се изминава с едно зареждане, без рекламация за експертиза. А даже и да се обърнем към експерти за позицията им – то опираме до доверието, което всеки притежател би имал в непознатото мнение.

Реалността е такава, че с времето всеки водач на МПС построява свое виждане за местата, откъдето избира да зарежда. Принципно съществува избрана географска причинност при цената на горивата и цената за литър варира както по области, по този начин и в другите обитаеми места, даже когато те са прилежащи. Така да вземем за пример крайната потребителска цена на горивата в София е по-висока, по отношение на Перник и би трябвало да се намалява, колкото повече отивате на юг. Така видяно, в случай че заминавате за Гърция, не е добра концепция да цялостните резервоара до горе още в столицата. Допълнително цялостния контейнер ще придаде и повече тежест и ще усили разхода. Естествено това няма да докара до нарастване с 20% на горивото, само че въпреки всичко точно съчетанието от дребни промени могат да окажат автентичен резултат върху разхода.

Факт е, че има и бензиностанции, които оферират горива на малко по-занижени цени от междинните. Не се наемаме да разясняваме качеството на предлаганите горива там, само че като консуматор би трябвало да си зададете въпроса – универсално използван за всяка стока и услуга: " С какво се компенсира разликата? “. Възможно е да вземем за пример други артикули и услуги предлагани в дадена бензиностанция да са на повишени цени, което да дава опция за по-атрактивно ценообразуване на главните артикули – горивата. Аналогична е обстановката с бензиностанции, където цената на бензина и дизела е малко по-завишена. Дали няма да изминете по-дълго разстояние и колата да работи по-добре? Или е търговски трик разчитащ на потребителското държание – по-скъпото е по-хубаво.

Отговори на тези въпроси бихте могли да намерите и сами като следите изминатото разстояние, по отношение на наличното гориво и съобразите междинния разход, който несъмнено ще варира по отношение на градско и извънградско шофиране и интензивността на трафика, дали сте самичък или сте общо четирима в колата с цялостен багажник, дали се разхлаждате като сте отворили прозорците или разчитате на климатика и така нататък, и така нататък С това желаеме да покажем, че има редица други фактори, а даже не споменахме техническото положение на автомобила и ефикасната работа на системите, които повлияват на преценката, която бихте създали и би трябвало да вземете под внимание.

Независимо дали сте деен водач, който пътува всеки ден или пък употребявате колата най-вече през уикендите, само че за по-дълги пътувания, препоръчваме ви да се присъедините към допустимо най-вече стратегии за преданост. Дръжте на една ръка разстояние – в жабката, колкото се може повече карти за отстъпки към другите вериги бензиностанции. Ако при всяко зареждате спестявате даже по един лев, а зареждате два пъти седмично, то на месец ще спестите към 8 лева Може и да не са доста, само че има и не малко неща, които да закупите с тях, а пък и не е ли по-добре да останат във вашия джоб, вместо да отидат в касата на бензиностанцията?

Възможно е не всяка стратегия за преданост да удовлетворява потребителските ви потребности по най-хубавия метод, само че изключително, в случай че сте измежду водачите, които изминават огромен пробег сигурно ще имате изгода. Притежателите на членски карти на СБА също употребяват отстъпки. 

Следете за продължението на публикацията, където ще откриете скъпи препоръки, свързани с ръководството на автомобила, които ще доведат до спестовност в разхода на гориво, пишат от СБА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР