Как да минимализираме щетите? Истината е, че въпреки пандемията, празничното настроение

...
Как да минимализираме щетите?
Истината е, че въпреки пандемията, празничното настроение
Коментари Харесай

SOS за кожата в празничния сезон

Как да минимализираме вредите?

Истината е, че макар пандемията, празничното въодушевление е реалност. Предвид обстановката, всички ценим доста повече времето, прекарано с близки и другари, когато това е допустимо. А в празничния сезон мотивите са значително и ще си споделяме “наздраве “ постоянно, въпреки и на някои да им се постанова да вършат това през Zoom.

Това, което би трябвало да знаем обаче, че по-честият банкет на алкохол може да сътвори проблеми с кожата или пък да утежни към този момент съществуващи такива. Ако сте предразположени към акне, имате някакъв тип възпаления и зачервявания, то всичко това може да ескалира и да ви остави противен спомен от празничните дни.

За никого не е загадка, че алкохолът форсира стареенето, води до отичане и суха кожа. Затова на сутринта след потреблението на огромни количества алкохол, не сме в най-хубавата си форма. Ето по какъв начин можем да минимализираме вредите по време на празничните вечери, както и след тях:

Нейно Величество водата

Решението на множеството гореизброени проблеми се крие в едно простичко предписание – пийте доста вода. Ако сте решили довечера да пийнете от обичаното си вино, постарайте се да пиете по една чаша вода на всяка чаша от алкохолната напитка.

Когато консумирате задоволително вода дружно с алкохола, на сутринта не се чувствате зле. Кожата ви ще остане хидратирана – нещо доста значимо – защото алкохолът дехидратира тялото. А една от главните аргументи за измъчения тип на кожата и появяването на пъпки е точно дехидратацията. Затова ви съветваме на сутринта да пропуснете кафето и да се освежите със затоплена вода с малко лимон. Старайте се да оставате хидратирани всеки ден. Приемът на задоволително вода всекидневно би трябвало да бъде наложителна част от грижата за здравето и кожата ви.

 SOS за кожата в празничния сезон

Спорт и анти-стрес действия

Кожата е едно от първите места, по които стресът оставя своите забележими вреди. В момента се намираме в доста особена обстановка, в която положението на стрес не е извънредно. Трябва обаче да намираме метод да изпускаме парата. Една анти-стрес терапия за вас може да значи да останете сами с мислите си с обичана книга, слушайки хубава музика с чаша чай. За други това е медитация, за трети – йога. Важно е да си обръщате внимание.

Спортът е извънредно добър метод с цел да преборите напрежението, както и да освободите токсините от тялото си – а след вечер, в която сте консумирали алкохол, има доста какво да пречиствате. Така че след празничните преживявания, е добре да се отдадете на спортни занимания.

Споменавайки токсините…

Детоксикацията възвръща кожата, тъй че по време на празниците си отделяйте време за това постоянно. Правете си парни бани, които отпушват и пречистват порите. Това е и златен трик след безсънна нощ и доста коктейли.

Заспиването с грим е за-бра-не-но!

Да, евентуално след фамилните сбирки, фотосите с родственици и многото страсти, евентуално се чувствате изтощени. Но колкото и да сте изтощени и виното да ви е успало, не забравяйте да почистите вярно лицето си преди да си легнете. Използвайте мицеларна вода – тя почиства в дълбочина. След това наложително хидратирайте с надълбоко подхранващ крем или серум.

Освежете кожата с маска

Нека си признаем – празничният сезон значи доста цигарен пушек, алкохолни питиета и безсънни нощи. Така че след сходна вечер, без значение дали сте пили малко, просто си направете освежаваща маска. Спрете се на такава, която хидратира, само че и детоксикира. За по-добър резултат, преди да я нанесете върху кожата, я оставете за 10 минути в хладилника. Хладният артикул ще понижи отоците и ще помогне за тъмните кръгове под очите.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР