Как да изберем шал и как да го съчетаем с

...
Как да изберем шал и как да го съчетаем с
Коментари Харесай

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Как да изберем шал и по какъв начин да го съвместим с облеклата? Кои са стилните трендове за шаловете пролет 2023?

Шалът е най-разпространеният фешън аксесоар.

Аксесоарите мощно показват вашата характерност. Те са съществена част от вашето облекло и жанр. Всеки аксесоар ви кара да изпъкнете измежду тълпата: с цвят, модел, материя, метод на носене. Яркочервен шал или алена чанта, червени обувки, издават вашата пристрастеност и сила, вашата женска мощ и воля!

Тук ще научите някои хрумвания и нови фешън трендове за шаловете.

Шалът е постоянно съвременен и пресен! Той е на всички места с вас! На работа, в парка, на празненство. Той е доста комфортен и се носи елементарно!

Различни дължини и модели! Цветове! Винаги на мода!

Необходимост или допълнение към тоалета ви е шалът?

Ако погледнем практично, шалът ни защищава от мраз и вятър. Но към неговата деловитост, се прибавя и елегантаната, самостоятелна визия, която основава.

През зимата и есента се увиваме във вълнен или кашмирен шал за повече топлота, а напролет шалът е от коприна и шифон– един пъстър акцент върху облеклата.

Пролетта настава и всеки желае смяна. Шаловете могат да ви съдадат нов образ и да обновят дрешника ви.

Вече стартират да излизат на стилния подиум леки, ефирни платове и материи.

Шалът е доста комфортен и излъчва вашия жанр. Той се носи към всеки тип облекла: яке, сако, рокля, палто, тренч, риза, даже тениска.

Интересното е, че са фешън аксесоар, който се употребява и от дами, и от мъже.

Малко история

Всички знаем по какъв начин наподобява шалът. Това е дълго, правоъгълно или квадратно парче плат, което увиваме към врата или раменете си, или употребяваме за декорация. Някои шалове се носят с религиозна цел или като обичайната част от публично облекло.

Историческите данни демонстрират, че шалът произлиза от Китай, където са открити първи свидетелства от към III в. пр.н. е. Някои откриватели считат, че шалът е обвързван с Египет и кралицата Нефертити. По време на Римската империя, шаловете се носели под ризницата за предотвратяване на тялото. По късно измежду хърватските военни елементи са открити данни за носене на шал, който бил по-скоро за отличаване на другите военни рангове в армията. Постепенно шалът навлиза във Франция (носи се като фешън аксесоар) и в Англия, където той демонстрират избран обществен статус.

Така от предишното до наши дни шалът минава и се трансформира от част на военно облекло към елементарен аксесоар.

Видове шалове

Има голямо многообразие от шалове. Най-важното е да знаете с какви облекла ще го носите, каква кройка, цвят и модел да бъде. В момента най-известна марка за произвеждане на шалове е френската марака Hermes.

Всички сте чували за: типичен шал, шал-яка, шал-ръкав, парео, пончо, снуд, фишу, бактус, манишка, забрадка, бандана, арафатка, боа, слинг, перелина, типпет, Burberry шалове.

Класически шал

Той е дълъг, правоъгълен, носи се към врата, но  от време на време може да се увие към талията.

Шал-яка

Обикновено има продължение към врата. Предимно се носи зимата, тъй като има плетени модели.

Снуд

Това е шал, който няма начало и край, а съставлява един кръг, който се поставя през главата и се трансферира 1-2 пъти. Прилича по форма на пръстен. Много удобен и хубав външен тип. изключително добре наподобява на палто или яке, а може и класическа блуза. Използва се изключително през зимата, като може да го вдигнете над главата и да се трансформира в шапка.

Бактус (Baktus)

Произлиза от Норвегия, от техния фолклор. Предимно плетен шал, и наподобява по метод на носене на банданите към врата. Може да е с ресни или помпони или ажурена плетка. Дизайнът е на линии от разнообразни цветове.  Прилича на триъгълен съветски шал.

Арафатка

Това е по този начин нареченият палестински шал. Носи се най-вече от мъже. Жените по-скоро го носят като тюрбан на главата.

Парео

Много гальовен шал, който е от тънки материи – памук, коприна или тъничък тюл. На плажа може да го увиете към тялото като рокля. За фешън аксесоар може да го привържете на чантата си или като колан на панталона си.

Слинг

Предназначен за носене на малко дете пред гърдите. Най-често направен от трикотаж и здрави материи. Удобен за майката да носи детето си и да устоя на тежест.

Дамски шал Burberry

Най-известаната марка за облекла и шалове. Луксозни и типичен модели. Дизйнът е нормално на клетъчен принт. Носи тяхното лого.

Как се носят топ 3 на модерните шалове напролет:

Шал към врата

Това е най-класическият метод на носене на шал от тънка материя.

Изпробвайте едноцветни шалове или шалове с принтове, които вярно да се комбинират с вашите облекла.

Изберете шал от коприна, шифон, тънък пмук, нежно фишу.

Нека лицето ви де грее с този шал, а не да пречи на вашето лъчение!

 Топ 3 на шаловете тази пролет: по какъв начин да ги носим

Шал на косата като лента

Шалът може да вържете към своя кок. Може да носите лентата на спусната дълга коса. Може да го вържете като панделка на конска опашка. Може да го вържете на панделка окол врата си в композиция със слънчеви очила. Панделките са доста съвременни за пролетта! Може да изберете бохо принт и да изглеждате в хипи жанр. Радвайте се на новата си изменена визия за пролетта!

 Топ 3 на шаловете тази пролет: по какъв начин да ги носим

Шал за чанта

Шалът напролет и лятото може да се носи като аксесоар за чанта. Вържете го за дръжките, като пуснете краищата свободно да падат надолу. Също, може да го вържете на панделка. Изберете подобаващ десен за шала, който да подхожда на чантата.

 Топ 3 на шаловете тази пролет: по какъв начин да ги носим

Изключително известни, шаловете са незаместим фешън аксесоар в дрешника ви напролет и лятото. Не можете без тях, тъй като те дават прохлада и нов тип на всяко облекло. С избора на шал, постоянно може да изтъкнете вашата характерност и личен жанр.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР