„Как да финансирам бизнес идеите си, без да минавам през

...
„Как да финансирам бизнес идеите си, без да минавам през
Коментари Харесай

Лизингът на земя от „Агрион“ – по-предпочитан от банков кредит

„ Как да финансирам бизнес концепциите си, без да минавам през тромави процедури? “. „ Мога ли да получа мечтаната от мен земя, без да заплащам вкупом парите за нея? “ „ Има ли кредитираща институция, на която да заплащам тогава, когато имам доходи? “

Това се пита всеки аграрни производител, който обмисля разширение на бизнеса си или търси преференциални условия, с цел да обезпечи идната стопанска година. 2/3 от арендаторите търсят най-малко 200 000 лева назаем, с цел да могат да оцеляват и да се развиват техните стопанства, сочи национално маркетингово изследване в цялата страна Отговор на всички тези въпроси дава кредитиращата институция „ Агрион Финанс “.

За да подтиква фермерите и да подкрепи тяхната активност, дъщерната компания на водача в ръководството на аграрни активи „ Агрион “, предложи на пазара още по-гъвкави условия при лизинг на земеделска земя и по-ниска рента.

Според същото изследване, за над половината от арендаторите, „ Агрион “ е пожеланият сътрудник и се употребява с най-голямо доверие измежду небанковите институции, предоставящи лизинг на земя. Предишно проучване сподели, че компанията е желан сътрудник на над 75 на 100 от притежателите на земя „ Основен приоритет на „ Агрион “ е подпомагането на дребните и междинни аграрни производители и по тази причина взехме решение в допълнение да облекчим процедурата и да съкратим периодите и при кандидатстване за финансиране “, споделиха от компанията.

Дружеството отпуска до 100% от размера на пазарната оценка на земята, обект на лизинга. Ако цената на определения терен съответствува с оценката, на лизингополучателя не се постанова да взе участие със лични средства в договорката, а непосредствено стартира да си заплаща вноските по лизинга.

Това е съществено облекчение за по-малките и междинни земеделци, за които обезпечаването на самоучастието постоянно е съществено предизвикателство, безапелационни са специалистите. Лихвата е сензитивно понижена, което икономисва доста пари на фермерите.

Според същото изследване, за над половината от арендаторите, „ Агрион “ е пожеланият сътрудник и се употребява с най-голямо доверие измежду небанковите институции, предоставящи лизинг на земя. Предишно проучване сподели, че компанията е желан сътрудник на над 75 на 100 от притежателите на земя.

Сериозно облекчение за фермерите е и правенето на самостоятелен погасителен проект за всеки лизингополучател. „ Агрион Финанс” може да разсрочи изплащането на земята за интервал до 10 години, като според от финансовите потоци на клиента си, вноска може да се заплаща даже единствено един път годишно.

„ Агрион Финанс “ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението. Пазарната оценка на мечтаната земеделска земя се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от прихода на физическото лице, а се дефинира от цената на парцела, който се предлага за поръчителство. Това е крачка напред към подпомагането на бизнесмени, които занапред започват своя бизнес.

Предвидена е и опция сдружението да финансира разноските по прехвърлянето на парцела. Информация за цялостните условия на финансовите артикули на „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес www.agrion.bg/finance/, на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на сдружението в цялата страна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР