„Как аз духовно преживявам изолацията заради пандемията? Моля се повече,

...
„Как аз духовно преживявам изолацията заради пандемията? Моля се повече,
Коментари Харесай

Папа Франциск: така живея по време на пандемията

„ Как аз духовно претърпявам изолацията поради пандемията? Моля се повече, тъй като считам, че би трябвало да го върша и мисля за хората. Безпокои ме точно това: хората. Мисълта за хората ме помазва, кара мe да се усещам добре, освобождава ме от егоизма. Естествено и аз имам мой нарцисизъм: във вторник идва изповедникът и тогава слагам на мястото им тези неща “. Това сподели папа Франциск в изявление за списанието „ Civiltà Cattolica ", съобщи Vatican News.

В изявлението папата разяснява по този начин: „ Да се грижим в този момент, само че за утрешния ден. Всичко това с креативно въображение. Обикновена креативност, която всеки ден основава по нещо. В фамилията не е мъчно тя да се открие. Но не би трябвало да се отчуждаваме, да търсим отдалечаващо бягство, които в този миг не са потребни “.

В диалога Светият Отец се базира на енцикликата на папа Павел VI „ Humanae vitae “ („ Човешкият живот “), като споделя: „ огромният проблем, върху който на времето се съсредоточаваха пастирските дейци, беше противозачатъчното хапче. Те не си даваха сметка за пророческата мощ на тази енциклика, предшестваща неомалтусианството, което се приготвяше в целия свят. Това на Павел VI беше предизвестие към вълната от неомалтусианство, която през днешния ден виждаме в селекцията на хората въз основа на опцията да създават, да бъдат потребни: културата на отхвърлянето “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР