Лахайна е „като военна зона“, казват евакуираните от Мауи

...
КАХУЛУИ, Мауи –— Евакуираните от Лахайна все още обработват случилото
Коментари Харесай

КАХУЛУИ, Мауи –— Евакуираните от Лахайна все още обработват случилото се във вторник вечерта, споделяйки историите си за бягство, след като горски пожар разкъса градчето Западен Мауи и уби най-малко шест души.

Стотици жители и туристи се подслониха в гимназията Мауи във вторник вечерта и ранните часове на сряда сутринта, сред 2100 търсят подслон в целия остров, а американският Червен кръст създаде център за евакуация в спортния комплекс.

Дарения от храна, вода, тоалетни принадлежности и спално бельо се търкалят в операцията, ръководена от доброволци, но туристите и жителите все още обработват какво се е случило с популярната туристическа дестинация през нощта.< /p>

„Беше като военна зона“, каза Алън Бариос, който пристигна в приюта в сряда сутринта, почернял от пепел. „Имаше експлозии отляво и отдясно.“

Бариос, 53-годишен шофьор на такси, се приюти в колата си на паркинг в Лахайна, след като остана да спаси котките си. Той загуби един в процеса, заедно с апартамента и вещите си.

Той каза, че живее в Лахайна от 20 години.

„Изгубих всичко. Досега е пепел, нищо не е останало“, каза Бариос.

Ненастаненият жител на Лахайна Аарон Абел казва, че е намерил убежище в крайбрежните води на Лахайна, където дузина бяха спасени във вторник вечерта.

Междувременно, туристи изпълват летището в опит да напуснат острова, създавайки дълги опашки на летище Кахулуи.

Майкъл Шан пристигна в Кахулуи във вторник вечерта от Сиатъл и отиде направо в гимназията Мауи заради случващото се в Лахайна.

Около 70% от тези, които са останали в приюта, са били туристи, според него.

Властите казаха, че хората, евакуирани в Оаху, могат да бъдат приютени в конгресния център на Хонолулу, който може побира около 4000 души.

Honolulu Civil Beat е редакция с нестопанска цел, посветена на разследващата журналистика и отчетността в Хавай.

Тази статия първоначално се появи в USA TODAY: Lahaina е „като военна зона“, казват евакуираните от Мауи

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР