Кафявата захар е много популярен вид захар, който се цени

...
Кафявата захар е много популярен вид захар, който се цени
Коментари Харесай

Ползи от кафявата захар - ефекти върху здравето

Кафявата захар е доста известен тип захар, който се цени в целия свят, поради изгодите за здравето и другите ѝ свойства от елементарната кристализирана бяла захар.
Полезна ли е кафявата захар? Тъй като кафявата захар се създава по друг развой от бялата, тя има друга химическа конструкция и организма ни реагира по друг метод, когато я консумираме. Тази фина разлика прави кафявата захар доста привлекателна за хората, които желаят да балансират диетата си, да бъдат по- здрави и да получат някои от многочислените ѝ преимущества.

Хранителна конструкция
Кафявата захар се създава по метод, който разрешава на някои от естествените захарни съставки да останат в нейната конструкция, като по този начин крайният артикул остава в по-естествено положение, което не е обогатено с изкуствени добавки като серен диоксид, фосфорна киселина, калциев хидроксид и деен въглен.
Тези добавки не са нужни на кафявата захар, а тяхното наличие нарушава миризмата и цвета на естествената захар. Освен това индустриалният развой, който отстранява всички следи от меласа, отстранява съвсем цялото наличие на калций, желязо, магнезий, калий и фосфор.
Влажност
Наличието на меласа в кафявата захар ѝ дава повече мокрота от бялата захар, което разрешава да се употребява доста по-разнообразно за артикули и храни с по-висока компактност и мокрота.
Повече аромати и текстури
Всеки способен готвач може да ви каже, че рафинираната бяла захар има доста по-малко вкусови аромати от кафявата. Това се дължи на по-разнообразната текстура при кафявата захар. Някои от най-известните сортове поради усета си са Турбинадо, Барбадос, Мусковадо и Демерара.
Норма на наслада
Кафявите и белите захари имат съвсем една и съща норма на наслада и могат да се смесват или заменят в някои предписания. Експериментирайте малко с тях и вижте сами какви нови аромати ще ви донесат някои марки кафява захар.

Защита на кожата
Естествената текстура на кафявата захар наподобява на влажния пясък, само че е по-абразивен и може да отстрани някои мъртви кожни кафези, които запушват порите на тялото ви. Поради това кафявата захар може да се употребява сполучливо като лекуване на кожата, леко овлажняващо средство и витамин B, който ще защищити кожата ви от състаряване.
Съдържание на калории и изгоди за кръвта
Подобно на бялата захар, кафявата също може да даде сила на тялото ви, като ви дава краткотрайна мощ и пробуждане в моментите, когато се чувствате слаби. Въпреки това, защото няма хранителни субстанции, захарта може да обезпечи сила единствено за къси интервали. Този резултат се предизвиква от понижаването на равнищата на естествено направения хормон серотонин.

източник: www.sugarhistory.net
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР