Кафр Яхмул, Сирия – С настъпването на зимата обитателите на

...
Кафр Яхмул, Сирия – С настъпването на зимата обитателите на
Коментари Харесай

Горят боклук, за да се стоплят, разселените сирийци се борят да оцелеят през зимата

Кафр Яхмул, Сирия – С настъпването на зимата жителите на всекидневен лагер на север от град Идлиб се крепят себе си за идващите месеци.

Фатим ал-Юсеф гледаше обезпокоително небето, до момента в който облаците се събираха, и си намерения какво ще изправи тя и фамилията й, откакто стартират дъждовете. „ Страхувам се, че водата ще проникне в палатката и че децата ми ще се разболеят “, сподели тя пред Al Jazeera.

40-годишната Фатим е разселена от първите години на войната в Сирия, която стартира през 2011 година Тя напусна селото си южно от Идлиб и се реалокира от едно село в друго. Преди четири години тя, брачният партньор й Халед ал-Хасан и техните девет деца най-сетне се откриха в лагера Кафр Яхмул, където 70 фамилии живеят на земя чартърен.

Споменът за първия им ден в лагера е към момента свеж в съзнанието й, сподели Фатийм, тъй като беше съпроводен от дъжд. Тя неотдавна беше родила и водата изтече в палатката на фамилията. „ Ситуацията беше доста сложна, тъй като не бяхме приспособява...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР