Кафето е световно известна и предпочитана напитка от хората на

...
Кафето е световно известна и предпочитана напитка от хората на
Коментари Харесай

Бронирано кафе - как се прави и за какво е полезно

Кафето е международно известна и желана напитка от хората на всяка възраст. Откриването на изумителния естествен подарък се отнася към ІІІ век след Христа.

Твърди се, че изобретател е елементарен етиопски пастир, който забелязал, че когато животните му употребяват листата на един избран шубрак, стават доста енергични и неспокойни. Решил да ревизира какъв е този шубрак и вкусвайки от плодовете му, сложил началото на легендата за напитката, която дава мощ, сила и избистря мозъка.

Кафето се подготвя и сервира по необикновено доста способи и традициите, свързани с него, са изключително доста. Сред целия цветен диапазон от благоприятни условия усещане вършат черното кафе, гръцкото фрапе и италианското капучино, чак до всевъзможни топли и студени коктейли на основата на кафето.

Чували ли се обаче за бронирано кафе? Тази нова вариация с малко плашещо наименование е в действителност доста обикновена композиция на кафе с естествена лой. Изглежда необичайно да се съчетаят толкоз разнородни съставки, само че изгодите за тялото са в действителност ненадейно доста.

Идеята за бронираното кафе хрумнала на Дейв Аспрей, който я взаимства от тибетския чай, в който се прибавя мляко от крепък и сол. Креативният експериментатор стига до извода, че тази композиция може да замести закуската заран, защото съдържа доста потребни за тялото субстанции.

 Бронирано кафе Снимка: Sevdalina Irikova

Замяната на сметаната или млякото с краве масло или растително кокосово масло ще добави скъпи омега-3 мастни киселини и витамини. Кокосовото масло пък има антиоксидантно деяние, натурален имуностимулант е и форсира метаболитните процеси. То съдържа триглицериди, които вършат усвояването на мазнината елементарно.

Когато се добави малко лой в кафето, тялото бива сложено в режим да гори мазнини през целия ден. Това държи холестерола в подобаващи стойности. Тъй като мазнината е наситена, тя забавя усвояването на кофеина от тялото и това удължава действието му. Тялото остава по-дълго време заситено.

Самото подготвяне на бронирано кафе не изисква безусловно никакви умения или спомагателен труд. Към приготвеното към този момент еспресо се прибавят 2 лъжици краве или кокосово масло и се смесват в блендер, до момента в който се получи хомогенна примес. Чашата бронирано кафе замества пълноценно утринната закуска.

Вижте някои хрумвания за коктейли с кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР