Кафето е една от най-консумираните напитки в света. На фона

...
Кафето е една от най-консумираните напитки в света. На фона
Коментари Харесай

Полезно ли е кафето за паметта ви?

Кафето е една от най-консумираните питиета в света.

На фона на голямото количество изследвания в днешно време за това по какъв начин всяко едно нещо, което консумираме, въздейства на здравето ни, не е изненадващо, че кафето също е обект на такива проучвания.

Въпросът е доколко кафето е потребно за мозъка?

През 2017 година Бук ван Гелдер и нейни сътрудници оповестяват резултатите от изследване с присъединяване на възрастни мъже, които те следили в продължение на над 10 години, с цел да открият дали кафето ги защищава от намаляване на когнитивната функционалност. Те заключават, че при мъжете, които пиели кафе, познавателната функционалност отслабвала по-малко, спрямо тези, които не пиели.

Най-голям резултат бил регистриран при тези, които пиели по три чаши кафе дневно, като при тези тези, които пиели по-малко или повече, резултатът не бил толкоз огромен.

Как кафето може да защищава мозъка и да поддържа паметта?

Ума Найду, психиатър от Харвард, е превзета от позитивната връзка сред кафето и нашето психическо здраве, споделя тя пред CNBC.

Ето единствено няколко от методите, по които кафето може да оказва помощ на мозъка:

Не забравяйте обаче, че не всяка субстанция в кафето е потребна. Нефилтрираното кафе, да вземем за пример, съдържа естествeни масла на име дитерпени, които усилват равнищата на LDL холестерола, което от своя страна може да докара до удебеляване и сгъстяване на стените на мозъчните артерии.

Как да създадем по този начин, че кафето да подтиква мозъка?

Благодарение на своите изследвания, Найду открива, че кафето има повече позитивни, в сравнение с негативни резултати, когато се употребява умерено.

Препоръчителната консумация е сред две и четири чаши дневно, или по-малко от 400 мг. Консумацията на мрачно изпечено кафе може също да понижи наличието на нежеланите химикали във вашата напитка.

Ето по какъв начин Найду употребява своето кафе, с цел да се възползва оптимално от изгодите му за мозъка:

1. Допитайте се до тялото си

Кафето не работи на всеки и може да има неподходящи резултати, в случай че се употребява в несъразмерни количества.

За да определите какъв брой кофеин да консумирате (или дали да консумирате въобще), използвайте вродения разсъдък на вашето тяло. Това значи да отчитате по какъв начин храните и напитките ви карат да се чувствате и по-късно да действате уместно.

Ако кафето не ви кара да се чувствате добре, откакто го изпиете, за тялото ви евентуално не е добре да го консумирате.

2. Превърнете кафето в част от утринния си обред

Сутрешният обред може да помогне за подобряването на положението на мозъка и за основаването на чувство за цел. Найду споделя, че откакто медитира заран, пие лате с мляко, куркума и еспресо.

Тя споделя, че е приготвяла тази рецепта с баба си, тъй че в този момент, когато употребява утринното си кафе, то усъвършенства настроението й, само че също по този начин основава у нея едно чувство за съгласуваност. Тя поучава да намерим удовлетворяващ метод да превърнем кафето си в част от утринния ни обред.

3. Спрете с кафенетата

Спестяването на пари и приготвянето на кафе вкъщи ви дава опцията да употребявате здравословни съставки и да избягвате модифицираните, които могат да доведа до възпаления на стомашно-чревния тракт и на мозъка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР